Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Jalosteelin Lieksan tehtaalle Pohjoismaiden ainoa kuitulaser

Jari Kaltiainen odottaa malttamattomana, että metallia päästään leikkaamaan uudella kuitulaserilla. Harri Ronkainen Jari Kaltiainen odottaa malttamattomana, että metallia päästään leikkaamaan uudella kuitulaserilla.

Jalosteel oy on päättänyt hankkia uuden koneen, joka kasvattaa leikkuukapasiteettia. Se on Amada Ventis AJ -kuitulaser, jota kehutaan maailman ensimmäiseksi seuraavan sukupolven kuitulaseriksi. Uusi teknologia parantaa ruostumattoman teräksen ja alumiinin työstölaatua ja kappaleen käsittelyn tuottavuutta.

- Uusi kuitulaser mahdollistaa asiakkaillemme leikkausjäljeltään erinomaisten leikkeiden toimitukset aina 20–25 millin ainevahvuuteen saakka, kehuu Jalosteelin yrittäjä ja toimitusjohtaja Jari Kaltiainen kehuu.
Kaltiainen ei pysty paljastamaan tarkkaa kauppasummaa, mutta:

- Se on yli puolen miljoonan investointi, Kaltiainen kuvailee investoinnin kokoluokkaa.
Juhannuksen jälkeen Jalosteelin Lieksan tuotantolaitokselle tuleva kuitulaser on ensimmäinen laatuaan koko Pohjoismaissa. Jalosteel työllistää Kaltiaisen lisäksi Lieksassa kahdeksan henkilöä. Joensuussa se työllistää kahdeksan henkilöä.
Kaltiainen korostaa, investoimalla kuitulaseriin Jalosteel pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä paremmin, jolloin sen kilpailukyky paranee.

- Jalosteel haluaa panostaa leikkausteknologiaan, joka mahdollistaa asiakkaidemme kilpailukyvyn kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla. Uudella kuitulaserilla pystymme toteuttamaan suunnitelmamme ja omien asiakkaidemme tarpeet laadukkaista ja monipuolisista tuotteista joustavasti ja tehokkaasti, Kaltiainen sanoo.

Lue koko juttu tiistain 9.6. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta