Julkaistu 
Martti Heikkinen

Kolille tulossa vilkkain juhannus kymmeneen vuoteen

Veli Lyytikäinen (vas.), Lieksan Kehitys oy LieKen yritysasiantuntija Mari Mustonen ja Luontomatkailuyrittäjä Erä-Eero eli Eero Kortelainen keskustelivat Lieksan matkailukesästä Timitran Linnassa maanantaina. Martti Heikkinen Veli Lyytikäinen (vas.), Lieksan Kehitys oy LieKen yritysasiantuntija Mari Mustonen ja Luontomatkailuyrittäjä Erä-Eero eli Eero Kortelainen keskustelivat Lieksan matkailukesästä Timitran Linnassa maanantaina.

Lieksan matkailukesästä on sittenkin tulossa vilkas ja jopa hyvä. Koronakurimuksesta vauhdilla vapautuva Suomi kiinnostaa matkailijoita nyt ihan uudella tavalla.

- Suomalaisten mielissä tapahtunut jonkinlainen asennemuutos kotimaan matkailua kohtaan. Luontomatkailua kotimaassa suositaan. Tulossa on hieno ja vilkas matkailukesä. Matkailijoita riittää eri puolille Pielistä, sanoo Kolin matkailuyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Veli Lyytikäinen.

Kolin suhteen tilanne on Lyytikäisen mukaan jopa erinomainen. Kasvava kiinnostus Kolia ja kansallismaisemia kohtaan näkyy suoraan matkailijoiden määrässä.

- Juhannus ei ole ollut näin vilkas ainakaan kymmeneen vuoteen. Mökki- ja huonevaraukset ovat myyneet todella hyvin. Lisäksi Break Sokos Hotel Koli avataan 18.6. Tällä hetkellä Kolilla on juhannukseksi vapaana enää muutamia majoituspaikkoja. Myös kesä- ja heinäkuu näyttävät hyviltä. Elokuu on vielä arvoitus. Se, miten matkailijat pääsevät Suomeen saksankieliseltä alueelta, ratkaisee lopulta koko kesän tuloksen. Mutta juuri nyt yrittäjät voivat pikkuisen jo hengähtää. Hyvältä näyttää, Lyytikäinen kertoo.

Lisää Lieksan matkailukesästä Lieksan Lehdessä 18.6.

Kommentoi

Hae sivuilta