Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Lieksa ei purematta niele Märäjälahden vastaanottokeskuksen lakkauttamispäätöstä

Tiina Ihalainen ja Tomi Martikainen tekevät töitä sen eteen, että toiminta Märäjälahden vastaanottokeskuksessa voisi jatkua tulevaisuudessakin. Martti Heikkinen Tiina Ihalainen ja Tomi Martikainen tekevät töitä sen eteen, että toiminta Märäjälahden vastaanottokeskuksessa voisi jatkua tulevaisuudessakin.

Maahanmuuttovirasto (Migri) on päättänyt sulkea Märäjälahden vastaanottokeskuksen vuoden loppuun mennessä. Lieksan kristillisen opiston kannatusyhdistys ry:n hallinnoimassa vastaanottokeskuksessa lakkauttamispäätös on otettu pettymyksellä vastaan.

- Eihän tämä ollut mieluisa eikä odotettu päätös. Eikä varmasti kenellekään työntekijälle sellainen uutinen, jonka haluaisi kuulla, sanoo Märäjälahden vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Martikainen.

Märäjälahden vastaanottokeskuksen yksikössä on tällä hetkellä kirjoilla 15 työntekijää, joiden työsuhde on lakkauttamispäätöksen johdosta katkolla.

- Käytännössä meidän on pakko käynnistää yhteistoimintaneuvottelut. Siihen täytyy tässä tilanteessa nyt varautua, että työsuhteita mahdollisesti loppuu, kertoo toiminnanjohtaja Tiina Ihalainen.

Vaikka Migrin päätös tuli vastaanottokeskukselle yllätyksenä, Märäjälahdella ei olla vielä lyöty hanskoja tiskiin ja sanottu viimeistä sanaa.

- Vaikka kyseessä on virkamiestyönä tehty ja valmisteltu päätös, teemme työtä sen eteen, että Märäjälahden lakkauttamispääöksen voisi vielä perua tai muuttaa sitä. Olemme jo pyytäneet Migriltä tarkempia perusteita lakkauttamispäätökselle. Selvitämme myös onko siellä jotain sellaista asiaa, johon voisimme vaikuttaa, Ihalainen sanoo.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 25.6.

Kommentoi

Hae sivuilta