Julkaistu 
Marja Mölsä

Kolin parkkiongelmaan väliaikaista helpotusta: Kolin kylältä ilmaisella bussikyydillä Ukko-Kolille

Ukko-Kolin pysäköintialue on usein hyvin ruuhkainen. Tämän kesän ajan ongelmaa pyritään helpottamaan tilapäisillä siirtokuljetuksilla. Marja Mölsä Ukko-Kolin pysäköintialue on usein hyvin ruuhkainen. Tämän kesän ajan ongelmaa pyritään helpottamaan tilapäisillä siirtokuljetuksilla.

Kolin vilkkaan kesäsesongin aiheuttamaa Ukko-Kolin parkkipaikkaongelmaa ryhdytään helpottamaan ottamalla käyttöön kylän keskustan läheisyydessä oleva lisäparkki. Matkailijat pääsevät lisäparkkipaikalta Ukko-Kolille ilmaisella bussikyydillä lauantaista 27.6. alkaen. Meno-paluukyyditys järjestetään parkkipaikan ja Ukko-Kolin välillä päivittäin reilun neljän tunnin ajan heinäkuun loppuun saakka. Parkkipaikkaa voi hyödyntää myös muuhun aikaan, jolloin kulkeminen Ukko-Kolille onnistuu polkuverkostoa pitkin.
– Järjestely on välttämätön, jotta vältytään pahimmista ruuhkista ja saadaan vähennettyä vaaratilanteita kapealla ja mutkaisella Ylä-Kolintiellä, sanoo Kolin matkailuyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Veli Lyytikäinen.

Hänen mukaansa pidemmällä aikavälillä siirtokuljetukset voivat olla osa lopullista ratkaisua, mutta parkkipaikkoja tarvitaan lisää koko Kolin alueelle. Lisäparkkipaikka rahoitetaan Kolin matkailuyhdistys ry:n hankkeella, jossa rahoittajina on Pohjois-Karjalan liitto, Ukko-Kolin toimijoiden yhteisrahoitus ja Kolin Matkailu oy.

– Kolin sisäisen logistiikan ja ulkoisen joukkoliikennesaavutettavuuden parantaminen on tärkeä maakunnallinen hanke ja teemme tämän eteen tänä vuonna tehostetusti töitä, toteaa yhteyspäällikkö Sami Laakkonen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Veli Lyytikäinen kertoo olevansa iloinen siitä maakunnallisesta yhteistyöstä, jolla pysäköintiongelmaa lähdettiin nopealla aikataululla ratkaisemaan. Järjestelyihin osallistuivat yhdistyksen lisäksi Pohjois-Karjalan liitto, Lieksan kaupunki, Kolin Ipatti, Metsähallitus ja Break Sokos Hotel Koli.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen sanoo, että Kolin alueen pysäköintiongelmiin on pyritty löytämään nopeita ratkaisuja ja nyt toteutettava lisäparkkialue on yksi osa siitä. Määttänen on iloinen siitä, että maakunnassa on toimijoita, joiden kanssa asioita voidaan yhdessä ratkoa tuloksellisesti ja nopeasti. Hän korostaa, että siirtokuljetus on vain tämän kesän ratkaisu.
– Pysäköintiongelmaan on tulevaisuudessa löydettävä jokin pysyvä ratkaisu, Määttänen tähdentää.

Kommentoi

Hae sivuilta