Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksanjoen suihkulähde pulppuamaan

Lieksanjoen suihkulähde saadaan sittenkin toimintaan myös tänä kesänä. Marja Mölsä Lieksanjoen suihkulähde saadaan sittenkin toimintaan myös tänä kesänä.

Toisin kuin aiemmin on uutisoitu (LL 2.7.), Lieksanjoen suihkulähde pulppuaa sittenkin tänä kesänä.
- Suihkulähde näkyy meidän pääväylällemme, siitä kulkee paljon matkailijoita ja muitakin. On tärkeää, että se on toiminnassa kesällä, se herättää ajatuksia, että täällä on elämää, sanoo Lieksan Yrittäjien puheenjohtaja Taisto Lehikoinen.
Heti kun tieto siitä, että suihkulähde nukkuu tämän kesän osalta ruususen unta kaupungin säästötoimien takia, heräsivät yrittäjät toimimaan.
- Olemme neuvotelleet kaupungin kanssa, ja osallistumme suihkulähteestä aiheutuviin kustannuksiin, Lehikoinen selvittää.
Samanlaisiin tuntemuksiin Lehikoisen kanssa yhtyy myös Lieksan Naisyrittäjien puheenjohtaja Taina Kiiskinen.
- Kesällä toiminnassa oleva suihkulähde antaa hyvän kuvan kaupungista, Kiiskinen sanoo ja on iloinen siitä, että yrittäjäjärjestö otti niin sanotusti härkää sarvista, eikä jäänyt levittelemään käsiään asian äärelle.
Lieksan kuntatekniikkaliikelaitoksen vihertyönjohtaja Esa Ullgren vahvistaa, että suihkulähde on tarkoitus saada käyttöön tällä viikolla. Viime perjantaina lähde ja siihen kuuluva laitteisto, muun muassa pumppu, siirrettiin varastosta korjaamolle huollettavaksi. Huoltotoimenpiteitä niille tehtiin tänään.
- Jos kaikki on kunnossa, eikä varaosia tarvitse hankkia, suihkulähde saadaan paikoilleen, Ullgren toteaa.

Lisää Lieksan Lehdessä 14.7.

Kommentoi

Hae sivuilta