Julkaistu 
Harri Ronkainen

Bioöljyjalostamon rakentaminen kiihtyy entisestään

Rekkaa puretaan Kevätniemen bioteollisuusalueen valtavalla bioöljytehdastyömaalla. Harri Ronkainen Rekkaa puretaan Kevätniemen bioteollisuusalueen valtavalla bioöljytehdastyömaalla.

- Se menee ihan kuin pitää eteenpäin, toteaa tyytyväisenä Green Fuel Nordic oy:n toimitusjohtaja Timo Saarelainen bioöljytehtaan rakentamisesta Lieksan Kevätniemen bioteollisuusalueelle.
Jatkossa bioöljytehtaan rakentaminen kiihtyy kiihtymistään.

- Tekniikkaa on jo asennettu jonkun verran ja lisää tulee joka viikko lisääntyvällä vauhdilla. Heinä-, elo- ja syyskuu ovat erityisesti asennusaikaa, ja sitten päästään testailemaan, Saarelainen aikatauluttaa.
Varsinainen tuotannollinen ja kaupallinen toiminta pääsee suunnitelmien mukaan alkamaan testivaiheen jälkeen vielä tämän vuoden aikana. Investointi on arvoltaan 24 miljoonaa euroa.
Kyösti Kakkonen valittiin Green Fuel Nordic oy:n hallitukseen uutena jäsenenä yhtiökokouksessa, mutta muuten hallitus jatkaa entisellä kokoonpanolla. Puheenjohtajana jatkaa Matti Virtaala.
Kakkonen ja Virtaala ovat suomalaiseen biotalouteen uskovia pääomasijoittajia, jotka ovat sijoittaneet myös Green Fuel Nordic oy:öön.

Lue lisää bioöljytehtaasta tiistain 21.7. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta