Julkaistu 
Varpu Strengell

Postin henkilökunta ja tilat vähenevät, kevään yt-neuvotteluissa vältyttiin irtisanomisilta Lieksassa

Kun esityöt keskittyvät Joensuuhun, vähenee työmäärä ja myös tilantarve Lieksassa. Postin tilat ovat tällä hetkellä Varasjoentiellä. Varpu Strengell Kun esityöt keskittyvät Joensuuhun, vähenee työmäärä ja myös tilantarve Lieksassa. Postin tilat ovat tällä hetkellä Varasjoentiellä.

Posti keskittää lajittelua Joensuuhun, joten työtehtävät ja henkilökunnan määrä Lieksassa vähenevät. Keväällä käydyissä yhteistoimintaneuvotteluissa ei palvelupäällikkö Jani Rautiaisen toimialueelta irtisanottu ketään. Työntekijöitä on Lieksassa tällä hetkellä 13, jatkossa tarve on noin kymmenelle hengelle.

 Ketään ei tarvinnut irtisanoa, vaan löydettiin muita ratkaisuja. Jonkin verran on eläköitymisiä ja osa halusi itse suunnata muihin tehtäviin, Rautiainen kertoo.

Kun esityöt siirtyvät Joensuuhun, vähenee myös postin tarvitsemien toimitilojen neliöiden määrä Lieksassa. Jatkossa tarvitaan suuren lajittelutilan sijaan vain vastaanottotila paketeille ja taukotila henkilökunnalle.
Joensuussa koneellisesti lajiteltua postia on Lieksassa jaettu keväästä lähtien. Kokonaan esityöt siirtyvät Lieksasta Joensuuhun lokakuussa. Sen jälkeen paketit ja postit tulevat Lieksaan valmiiksi lajiteltuina.
-  Se tulee vaikuttamaan jonkun verran jakeluaikatauluihin ja reitteihin. Ne täsmentyvät sitten syksyllä, Rautiainen sanoo.

Lisää Lieksan Lehdessä 28.7.

Kommentoi

Hae sivuilta