Julkaistu 
Varpu Strengell

"Se tuli nyt lähtö". Vuonislahdessa pääsee kiertämään Simpauttajasta tutuille tapahtumapaikoille

Anu Penttinen (vas.) ja Leena Kuivalainen ideoivat Simpauttajan kävelyn Vuonislahteen. Lyhyt reitti vie kulkijansa Heikki Turusen romaanista tutuille tapahtumapaikoille. Varpu Strengell Anu Penttinen (vas.) ja Leena Kuivalainen ideoivat Simpauttajan kävelyn Vuonislahteen. Lyhyt reitti vie kulkijansa Heikki Turusen romaanista tutuille tapahtumapaikoille.

Vuonislahdessa, Simpauttajan kylässä, voi nyt kiertää Heikki Turusen klassikkokirjasta tutuilla paikoilla kartan avulla. Simpauttajan kävely syntyi vastauksena matkailijoilta tulleisiin kyselyihin. Kylätoimintakeskus Kukon pihalla olevan pöntön kyljessä on Simpauttajasta tuttu teksti: "Se tuli nyt lähtö." Paikka on Simpauttajan kävelyn aloituspaikka ja pöntöstä löytyy karttoja.
– Kartan saa palauttaa, jos haluaa, mutta ei ole pakko, ohjeistaa Vuonislahden kyläpiällikkö Anu Penttinen.
Penttinen on yhdessä Leena Kuivalaisen kanssa suunnitellut lyhyehkön kävelyn, joka kiertää Vuonislahden keskustan läheisyydessä vieden kulkijan satamaan, Seurojentalolle, Pönkän baariin, Osulaan, kylänraitille, tanssilavalle ja Kirkkolaan.

Kävelyn reitillä on kaikkiaan yhdeksän paikkaa, jotka voi karttaa seuraillen kulkea missä järjestyksessä vain. Jokaisessa paikassa on linnunpönttöä muistuttava laatikko, jonka sisältä löytyy juuri siihen paikkaan liittyvä teksti kirjasta. Paikat ovat lähekkäin Vuonislahden keskustassa, ainoastaan asema ja Kirkkola ovat hieman loitompana. Kaukana tosin eivät nekään. Jokaiselta karttaan merkityltä paikalta voi tarkkasilmäinen bongata myös lentävä käpylehmän.
Simpauttajan kävely löytyy kahden muun Vuonislahteen sijoittuvan kävelyreitin tavoin myös netistä ja mobiilina kylän sivuilta (vuonislahti.fi). Sovellusta ei tarvitse ladata, vaan sivulta löytyy linkki siihen.
Simpauttajan kävely avataan virallisesti 1.8.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 4.8.

Kommentoi

Hae sivuilta