Julkaistu 
Varpu Strengell

Pelastuslaitos ja poliisi tarkkailivat liikennettä ja ajonopeuksia koulujen luona torstaiaamuna

Otto Mikkonen saapui ensimmäiseen koulupäiväänsä turvallisesti äidin, Lauran Mikkosen, kanssa. Palopäällikkö Mika Viertola tarkkaili liikennettä suojatien kohdalla. Varpu Strengell Otto Mikkonen saapui ensimmäiseen koulupäiväänsä turvallisesti äidin, Lauran Mikkosen, kanssa. Palopäällikkö Mika Viertola tarkkaili liikennettä suojatien kohdalla.

- Kyllä minä tiedän mitä nuo valkoiset viivat on, mutta en nyt muista sen nimeä. Siitä voi ylittää kadun, tuumi Rantalan koulussa ensimmäisen luokan torstaina aloittanut Otto Mikkonen ylittäessään entisen kaupungintalon pihaan vievän liittymän käsi äidin kädessä.

Pohjois-Karjalaan pelastuslaitos yhteistyössä Liikenneturvan kanssa ja poliisi olivat turvaamassa lasten koulutietä Rantalan koulun luona sekä Koulukadun ja Koski-Jaakon kadun risteyksessä torstaiaamuna.
- Katsellaan vähän, mistä ne oppilaat kulkee tien yli ja samalla muistutellaan autoilijoita koulujen alkamisesta ja suojatien merkityksestä, määritti Rantalan koulun luona partioinut palopäällikkö Mika Viertola.
Vajaan puolen tunnin aikana hän ehti havaita, että aika kovilla nopeuksilla suojateiden kohdille tultiin.

Vanhempi konstaapeli Esa Karjunen tarkkaili liikennettä Rantalantiellä siviilipoliisiautosta käsin.
- Saatiin ylimääräinen partio ihan tätä tehtävää varten, joten pystytään olemaan kahdella koululla tänä aamuna. Hyvin on sujunut kaikki, hidaste on tuossa ihan paikallaan, siinä on pakko hiljentää. Ja tässä on hyvin järjestetty jättöpaikka, kun bussilla tulevien oppilaiden ei tarvitse ylittää katua, Karjunen kiitteli.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 18.8.

Kommentoi

Hae sivuilta