Julkaistu 
Varpu Strengell

Karhujahti käynnissä – susi vei jo yhden koiran

Kari Sormunen, Tarja Rautiainen ja Anita Rantanen ovat mukana karhujahdissa. Varpu Strengell Kari Sormunen, Tarja Rautiainen ja Anita Rantanen ovat mukana karhujahdissa.

Karhujahti on lähtenyt käyntiin odotetulla tavalla. Lieksaan myönnetyistä 38 luvasta on käytetty kuusi.

- Viimeisimmät kaksi kaatoa olivat tänä aamuna Kitsissä ja Sarkkilassa, kertoo maakunnan karhujahtia koordinoiva Lieksan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Matti Törrönen.

Yhden kaadon kohdalla keskusteltiin tovi, kun karhua oli ammuttu kuolettavasti Nurmeksen puolella, mutta karhu ehti siirtyä osuman jälkeen Lieksan puolelle. Lopulta kaato katsottiin Nurmeksen luvista vähennettäväksi.
Lieksan ensimmäinen kaato tehtiin torstaiaamuna puoli kuuden aikaan Hovinvaarassa. Julkuvaarassa karhuja on kaadettu jo kaksi. Yhtä lukuun ottamatta kaadetut karhut ovat olleet yli satakiloisia aikuisia. Suurin Lieksassa kaatunut karhu on tähän mennessä 150–200-kiloinen Julkuvaarassa kaadettu karhu.
Koko maakunnan 163 luvasta on käytetty 42.
Torstaina aamupäivällä sattui jahtikauden ensimmäinen susivahinko Lieksassa. Susi tappoi karhunmetsästyksessä mukana olleen kaksivuotiaan jämtlanninpystykorvan Valama–Vihari-suunnalla.

Lisää karhumetsästyksestä Lieksan Lehdessä 25.8.

Kommentoi

Hae sivuilta