Julkaistu    |  Päivitetty 

Poikkeusajan ylioppilaat lakitettiin Lieksan kirkossa Pohjois-Karjalan maakuntapäivänä

Nea Nesterinen ja muut Lieksan lukion ylioppilaat laskivat ruusunsa sankarihaudoille Lieksan kirkkopuistossa lauantaina. Martti Heikkinen Nea Nesterinen ja muut Lieksan lukion ylioppilaat laskivat ruusunsa sankarihaudoille Lieksan kirkkopuistossa lauantaina.

Yhteensä 29 ylioppilasta sai valkolakkinsa Lieksan lukion ylioppilasjuhlassa Lieksan kirkossa lauantaina. Koronavirusepidemian vuoksi ylioppilasjuhla siirtyi poikkeuksellisesti toukokuulta elokuulle. Kuntaliitto antoi keväällä suosituksen ylioppilasjuhlien järjestämisestä joko perjantaina 28.8. tai lauantaina 29.8. Lisäksi tuolloin yhtenä vaihtoehtona oli viettää lakkiaisia joulukuun alussa itsenäisyyspäiväjuhlan yhteydessä. Lieksan lukion valinta kohdistui Pohjois-Karjalan maakuntapäivään 29.8.

- Lähdimme jo keväällä siitä ajatuksesta, että lauantai on juhlapäivänä parempi. Kysyimme mielipidettä myös ylioppilailta ja he olivat sitä mieltä, että mieluummin juhlat lauantaina, kertoo Lieksan yläkoulun ja lukion rehtori Reetta-Leena Hiltunen.

Paikalla olivat yhtä ylioppilasta lukuun ottamatta kaikki Lieksan lukion uudet ylioppilaat. Valkolakin saanut Aapo Oinonen piti lauantaisia juhlia jo hieman väljähtyneitä.

- Olen juhlinut jo kaksi kertaa, ensin päättäreissä ja omissa juhlissa kesällä. Ei tämä enää oikein miltään tunnu. Tulin vähän väkipakolla, sama olisi ollut olla kotona. Mutta tulin nyt vielä viimeisen kerran juhlimaan yhteisesti, Oinonen tuumasi hymyillen.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 1.9.

Kommentoi

Hae sivuilta