Julkaistu 
Varpu Strengell

Susi pyörii pihoissa Viensuulla

Susi on käynyt toistuvasti Ollilan tilan pihassa. Riistakameran kuvaan se tallentui viime keväänä. Riistakamera Susi on käynyt toistuvasti Ollilan tilan pihassa. Riistakameran kuvaan se tallentui viime keväänä.

Näköhavaintoja pihoissa liikkuvasta sudesta on Viensuulla tehty useita jopa päiväsaikaan. Ollilan tilalla susi nähtiin viime viikolla, kun se tuli pihalle valoisan aikaan keskiviikkona ja kulki muun muassa tilan emännän, Sari Oinosen, auton edestä. Oinonen otti yhteyttä hätäkeskukseen ja paikalla kävi poliisi ja petoyhdyshenkilö tarkastamassa suden jälkiä.
Susia on liikkunut Ollilan tilan pihapiirissä toistuvasti jo pitemmän aikaa. Myös ulkona olevat tilan eläimet ovat reagoineet petojen liikkumiseen.
- Meillä on eläimet vielä ulkona ja niistä näkee kyllä aina, milloin on susi liikekannalla, kun ottavat vainun samaan suuntaan. Koiria ei ole irti pidetty enää pitkään aikaan, Oinonen kuvaa.
Hänellä on huoli koululaisista.
- Tältä alueelta lähtee aamuisin pieniä lapsia koulukyyteihin ja he odottavat taksia tien vieressä. Hyvä olisi vanhempien tietää, että alueella liikkuu susi, Oinonen huolehtii.

Ollilan tilalla jälkiä tarkastamassa käynyt petoyhdyshenkilö Jaakko Könttä kertoo sudesta tehdyn useita havaintoja pihoissa eripuolilla Viensuuta.
- Jokunen viikko sitten rantakalaillan aikaan se liikuskeli useammassa pihassa ja ihan asutuksen keskellä. Puoli neljän aikaan oli nähty muun muassa urheilukentällä.
Könttään olivat yhteyttä ottaneet myös suteen törmänneet marjastajat.
-  Marja-astiaa oli toinen mennyt hakemaan ja huudellut kaverille, että täällä on tosi iso koira, kunnes ymmärsivät, että susihan se siinä tiellä on, Könttä kertoo.
Hänen tiedossaan ei ole, että sudelle olisi viime aikoina haettu karkotus- tai poistolupaa.

Lisää Lieksan Lehdessä 1.9.

Kommentoi

Hae sivuilta