Julkaistu 
Harri Ronkainen

Matkailuyritykset rikkoivat kesällä ennätyksiä

Korona löi leimansa Pielisen museon ja muiden matkailukohteiden kesään, kun tapahtumia ja aukioloaikoja jouduttiin rajoittamaan. Harri Ronkainen Korona löi leimansa Pielisen museon ja muiden matkailukohteiden kesään, kun tapahtumia ja aukioloaikoja jouduttiin rajoittamaan.

Suomalaisturistit paikkasivat ulkomaalaisturistien jättämää aukkoa viime kesänä.

- Meillä kesäsesonki oli kiireisin koko yrittäjyytemme aikana. Kahvilakävijöitä riitti ruuhkaksi asti ja majoituspaikat varattiin käsistä. Kymmenille täytyi valitettavasti myydä ei oota kesä–heinäkuussa, kehuu Kolin Keitaan yrittäjä Marianne Ruhanen.
Break Sokos Hotel Kolin käyttöaste oli heinäkuussa sata prosenttia, mikä on historiallinen uusi ennätys. Tilanne on täysin poikkeuksellinen suomalaisessa hotellikentässä.
Myös Ruunaalla oli vilkasta.

- Kyllä huomasi, että suomalaiset lomailivat pelkästään Suomessa. Heinäkuu oli ennätyksellisen vilkas majoituksen ja koskenlaskun suhteen, kertoo Ruunaan Matkailu ky:n yrittäjä Jarkko Peltola.
Pielisen museo oli suljettu 18.3.–31.5. koronavirustilanteesta johtuen. Sen kokonaiskävijämäärä oli kesä–elokuussa 4 221.

Lue lisää matkailukesästä torstain 3.9. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta