Julkaistu 
Varpu Strengell

Kohta nähdään, miltä uusi koulu näyttää

Rakennustyömaata verhonneen sääsuojan purkaminen aloitettiin torstaina. Varpu Strengell Rakennustyömaata verhonneen sääsuojan purkaminen aloitettiin torstaina.

Lieksan uusi koulukampus paljastuu ihasteltavaksi sääsuojan alta viimesitään ensi viikolla. Sääsuojan purkaminen alkoi tosrtaina. Perjantaina töitä piti jonkin verran tauottaa kovien tuulenpuuskien vuoksi. Rakennustyömaata kattanut vuoden verran kaatanut sääsuoja on rakennettu suurista pressuista ja rakennustelineistä. Valtavassa rakennelmassa on metalliputkia arviolta 5–6 kuorma-autolastillisen verran.

Nyt jo pystyssä olevissa koulun ulkoseinissä on vaakaraidoitusta ja seinät levenevät ylöspäin mentäessä. Lopputulos tullee olemaan maamerkin veroinen. Kampuksen rakentaminen on työmaan vastaavan mestarin Markku Leskisen mukaan ollut uudenlainen ja mielenkiintoinen urakka.

- Ei ole vastaavaa aiemmin toteutettu. Arkkitehtoniset ratkaisut ovat kieltämättä olleet haastavia toteuttaa, hän myöntää.

Uutta koulua on ollut rakentamassa noin 40 henkeä. Työntekijöistä 20 on pääurakoitsija Kesälahden rakennus oy:n työntekijöitä, toinen puoli työntekijöistä kostuu aliurakoitsijoista ja sivu-urakoitsijoista.

Niin sanotulla vanhalla puolella ulkotyöt ovat viimeisiä pellityksiä vaille valmiina.

- Se puoli on jo loppusuoralla, sieltä ei enää paljon puutu, Leskinen sanoo.

Uudella puolella on esimerkiksi sähkötyöt ja kaapelointi jo pitkälti tehty. Parhaillaan on tehdään muun muassa maalaus-, tasoite- ja laatoitustöitä ja asennetaan välikattoja. Työ on edennyt aikataulussaan haasteista huolimatta.

- Etuajassa ei olla ja kyllä kirittävää on. Lopusta ei hirmuisen paljon tule turhaa aikaa jäämään, mutta jos koronan puolesta onnistuu, niin meidän puolesta lapset pääsevät tänne joululoman jälkeen, Leskinen lupaa.


Kommentoi

Hae sivuilta