Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Maksuttomien kasvomaskien jakelu vähävaraisille käyntiin Lieksassa

Sari Vainikainen jakoi kangasmaskeja Siun soten toimipisteessä Urheilukadulla perjantaina. Kyösti Tolvanen oli ensimmäisten hakijoiden joukossa. Martti Heikkinen Sari Vainikainen jakoi kangasmaskeja Siun soten toimipisteessä Urheilukadulla perjantaina. Kyösti Tolvanen oli ensimmäisten hakijoiden joukossa.

Maksuttomien kasvomaskien jakelu vähävaraisille käynnistyi Siun soten alueella Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä perjantaina. Jakelu järjestetään Pohjois-Karjalassa Siun soten perhe- ja sosiaalipalvelujen kautta. Lieksassa maskeja jaetaan maanantaista perjantaihin klo 9-12 välisenä aikana Siun soten toimipisteessä Urheilukatu 3:ssa.

- Kangasmaskeja jaetaan vähävaraisille asiakkaille. Mutta me emme tee mitään arviota, kuka on vähävarainen ja kuka ei. Maskeja annetaan kaikille, jotka niitä tulevat hakemaan, kertoi Siun soten johtava sosiaalityöntekijä Sari Vainikainen.

Perjantaina jaettavana oli yhteensä 700 maskipakettia, joissa kussakin oli kolme kangasmaskia.

- Maskeja toimitetaan meille koko ajan lisää. Ne eivät tule loppumaan, Vainikainen vakuutti.

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja Siun sote ei jaa.

- On päätetty, että jaettavat maskit ovat kangasmaskeja. Ne voi pestä tai keittää ja käyttää useamman kerran. Maskien mukana asiakas saa myös ohjeet kangasmaskien käyttöön, Vainikainen ohjeisti.

Kyösti Tolvanen oli ensimmäisten joukossa hakemassa kangasmaskeja itselleen.

- Kuulun riskiryhmään ja korona on pirullinen tauti. Ilman muuta käyn hakemassa maskeja, kun niitä kerran jaetaan, Tolvanen kertoi.

Hän oli tyytyväinen, että Siun sote jakaa maskeja vähävaraisille kansalaisille.

- Itselläni on sen verran pieni eläke, niin kyllä se on todella ja ehdottomasti tärkeä asia. Maskeilla suojataan itseä ja muita ja pidetään kurissa taudin leviämistä, Tolvanen sanoi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi maskisuosituksen Siun soten alueelle torstaina. Yli 15-vuotiaita kansalaisia suositellaan käyttämään kasvomaskia toisten ihmisten suojaamiseksi joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. Maskisuositus ei koske työyhteisöjä ja koulukyytejä. Lieksan kaupunki suosittaa kasvomaskien käyttöä THL:n ohjeistuksen mukaan kaikessa julkisessa liikenteessä.

- Lieksan keskustan ja kylien välinen kimppakyytiliikenne katsotaan osaksi julkista liikennettä. Suosittelemme siis, että asiakkaat käyttäisivät kasvomaskeja kimppakyytiliikenteessä linja-auto- ja junaliikenteen lisäksi, muistutti Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen.

Kommentoi

Hae sivuilta