Julkaistu 
Harri Ronkainen

Märäjälahden vastaanottokeskuksen toiminta loppusuoralla

Märäjälahden vastaanottokeskuksessa valmistaudutaan sen lakkauttamiseen Tomi Martikaisen johdolla. Harri Ronkainen Märäjälahden vastaanottokeskuksessa valmistaudutaan sen lakkauttamiseen Tomi Martikaisen johdolla.

Maahanmuuttovirasto (Migri) on ilmoittanut irtisanovansa Märäjälahden vastaanottokeskuksen sopimuksen joulukuun loppuun mennessä.

- Toimintaa ajetaan alas niin kuin Migri ohjeistaa, kertoo johtaja Tomi Martikainen.
Martikaisen mukaan yt-neuvottelut on käyty, mutta niiden lopputuloksia ei ole viekä julkistettu eikä ilmoituksia tehty. Vastaanottokeskus työllistää noin 15 henkilöä.
Märäjälahden vastaanottokeskuksen kapasiteetti on 150 paikkaa. Martikainen laskeskelee, että tällä hetkellä vajaat 100 henkilöä on paikan päällä Märäjälahden tiloissa ja noin 30 henkilöä on yksityismajoituksessa.
Märäjälahden vastaanottokeskusta hallinnoi Lieksan kristillisen opiston kannatusyhdistys ry. Toiminnanjohtaja Tiina Ihalaisen mukaan yhdistys on halukas solmimaan tulevaisuudessa uuden palveluntuottamissopimuksen Migrin kanssa, jos tilanne muuttuu.
Vastaanottokeskus sijaitsee kiinteistöllä, jonka omistaa J&O Tiimi oy. Jos vastaanottokeskuksen toiminta ei jatku, kiinteistö pyritään myymään.
Etuovi.comissa myytävänä oleva kohde myydään tarjousten perusteella. Tarjoukset pitää jättää 2. lokakuuta mennessä.

Lue lisää aiheesta tiistain 15.9. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta