Julkaistu 
Varpu Strengell

Tartuntarypäs Lieksassa: maskisuositus välittömästi voimaan, kokoontumisia rajoitetaan

Kasvomaskisuositus julkisilla paikoilla koskee yli 15-vuotiaita. Marja Mölsä Kasvomaskisuositus julkisilla paikoilla koskee yli 15-vuotiaita.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan Lieksassa kaikissa julkisissa paikoissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Lisäksi kaikki yli 50 hengen kokoontumiset on kielletty. Tiukat varotoimet astuvat voimaan välittömästi, kun Lieksassa varmistui eilen kahdeksan koronatartuntaa.
Lieksassa todettiin ensimmäinen koronavirustartunta ja useita altistuneita maanantai-iltana. Tiistai-illan aikana varmistui kahdeksan koronavirustartuntaa ja useita kymmeniä altistuneita. Siun sote jäljittää altistuneita ja on suoraan yhteydessä heihin. Koska jäljitystyö on kesken, tartuntojen ja altistuneiden määrä voi vielä kasvaa.
Tartuntaryppäästä johtuen Siun sote on antanut Lieksaa koskevan suosituksen kasvomaskien käytöstä kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Lisäksi kaikki yli 50 hengen kokoontumiset Lieksassa on kielletty. Tiukat varotoimet astuivat voimaan välittömästi, ja ne ovat voimassa viikon ajan, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan.
Siun sote järjestämä kasvomaskien jakelu vähävaraisille Lieksassa on osoitteessa Urheilukatu 3 A (poliisitalo). Jakelupiste on avoinna maanantaista perjantaihin aamupäivisin.
Tartuntojen jäljille päästiin maanantaina 21.9. Lieksassa varmistuneen koronavirustartunnan kautta. Tartunnan alkuperä ei ole vielä tarkkaan tiedossa. Altistumiset ja tartuntojen jäljitystyö keskittyvät tällä hetkellä Binderholz Nordic Oy:n Lieksan sahalle. Tehtaan johto on informoinut työntekijöitään sekä ryhtynyt välittömiin varotoimiin työpaikalla. Sahan toimintaa on alettu ajamaan alas yhteisymmärryksessä Siun soten tartuntatautivastaavien kanssa.
– Toivomme kuntalaisilta rauhallisuutta tilanteen tässä vaiheessa. Tärkeää on, että kaikki noudattavat annettuja ohjeistuksia, erityisesti on syytä noudattaa hyvää hygieniaa sekä pitää huolta turvaväleistä, tähdentää kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Lisää Lieksan Lehdessä 24.9.

Kommentoi

Hae sivuilta