Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksassa viisi uutta koronatartuntaa, nyt tautiryppään tartuntoja yhteensä 21 Lieksassa ja yksi ulkomailla

Lieksassa otetaan koronanäytteitä myös viikonloppuna. Näytteenottopiste sijaitsee terveysaseman päädyssä. Jos epäilee koronatartunaa, tulee aina ottaa ensin yhteys puhelimitse terveysasemalle. Marja Mölsä Lieksassa otetaan koronanäytteitä myös viikonloppuna. Näytteenottopiste sijaitsee terveysaseman päädyssä. Jos epäilee koronatartunaa, tulee aina ottaa ensin yhteys puhelimitse terveysasemalle.

Viimeisen vuorokauden aikana Lieksassa on varmistunut viisi uutta koronatartuntaa. Tällä hetkellä Lieksan tautiryppään laboratoriokokein varmistettuja tartuntoja on yhteensä 21 Suomessa ja yksi ulkomailla. Karanteeniin asetettuja altistuneita henkilöitä on noin sata.

Siun soten mukaan Lieksan tartuntaketjut ja altistuneet on saatu hyvin jäljitettyä.
- Lähipäivät ja tuleva viikko voivat tuoda esiin uusia tartuntoja altistuneilla. Tilannetta seurataan jatkuvasti, Siun sote tiedottaa.

Siun sote tiedottaa tartuntojen tilannekuvasta ja alueen väestölle annettavista toimintaohjeista tarpeen mukaan. Lieksan tartuntaryppään tilanteesta tiedotetaan tällä hetkellä päivittäin.
- Yksittäisistä tartunnoista ei lähtökohtaisesti tiedoteta julkisuuteen erikseen, ellei niihin liity laajempaa yhteiskunnallista merkitystä tai mahdollisia joukkoaltistumisia.

Kommentoi

Hae sivuilta