Julkaistu 
Marja Mölsä

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen koronasta: Tilannekuva ja toimenpiteet voivat muuttua nopeasti

Jarkko Määttänen pyytää kaikkia kuntalaisia noudattamaan annettuja ohjeita tarkasti, jotta koronatilanne saataisiin hallintaan. Marja Mölsä Jarkko Määttänen pyytää kaikkia kuntalaisia noudattamaan annettuja ohjeita tarkasti, jotta koronatilanne saataisiin hallintaan.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on huolissaan vallitsevasta koronatilanteesta.
– On huomattava, että tilannekuvan muuttuessa kaupungin alueella olevat toimenpiteet voivat muuttua nopeastikin. Lieksan kaupungin, Siun soten, pelastuslaitoksen ja Binderholzin yhteistyö on toiminut hyvin ja ollut tuloksekasta. Toimintaa jatketaan saman linjan mukaisesti edelleen kunnes epidemia saadaan hallintaan, Määttänen korostaa.

Kaupungin valmiusryhmä käy yhdessä Siun soten kanssa läpi tilannekatsauksen päivittäin iltapäivisin.
– Sen jälkeen tiedotetaan Lieksan kaupungin alueella olevasta tilanteesta ja sen aiheuttamista tai edellyttämistä toimenpiteistä.

Määttäsen arvioiden mukaan nyt näyttää siltä, että koronavirus leviää varsin tehokkaasti.
– Sen takia on erittäin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa viranomaisen määräyksiä ja suosituksia. Maski julkisilla paikoilla, hyvä hygienia ja turvavälit on syytä pitää yllä. Koronavilkun käyttäminen helpottaa ja nopeuttaa altistuneiden ja tartuntaketjujen jäljittämisessä. Testissä käyneiden ja testitulosta odottavien henkilöiden on syytä pysyä kotona kunnes testitulokset saapuvat.
Samoin lääkärin määräämissä karanteeneissa on toimittava annettujen ohjeiden mukaisesti, Määttänen tähdentää.

Jarkko Määttänen uskoo vakaasti, että tilanne on mahdollista saada hallintaan, kun eri tahot tekevät tiivistä yhteistyötä ja kaikki noudattavat ohjeita.
– Pysytään rauhallisina, mutta noudatetaan tarkasti ohjeita. Pidetään mieli virkeänä esimerkiksi ulkoilemalla kauniissa syysluonnossa. Se on turvallista ja virkistää sekä kehoa että mieltä, kaupunginjohtaja rauhoittelee.
Lieksassa on todettu sunnuntai-iltaan mennessä kaikkiaan 22 laboratoriokokein varmistettua koronatartuntaa. Kaikki tartunnat ovat peräisin samasta tautiryppäästä. Altistuneita on noin sata ja kaikki altistuneet on saatu jäljitettyä.

Lue lisää aiheesta tiistain 29.9. Lieksan Lehdestä, paperisena ja diginä

Kommentoi

Hae sivuilta