Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Koronarajoitukst pysyvät voimassa. Kasvomaskien käyttösuositus laajenee koskemaan toisen asteen oppilaitoksia

Tiukennetut rajoitukset pysyvät voimassa 7.10. saakka. Niillä halutaan estää koronatilanteen paheneminen. Marja Mölsä Tiukennetut rajoitukset pysyvät voimassa 7.10. saakka. Niillä halutaan estää koronatilanteen paheneminen.

Viime viikolla asetetut koronarajoitukset pysyvät voimassa Lieksassa. Kaupungin ja Siun soten valmiusryhmä päätti asiasta tänään. Viimeinen rajoituspäivä tämän päätöksen mukaan on keskiviikkona 7.10.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen Lieksan kaupungin alueella kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Kasvomaskien käyttösuositus laajenee koskemaan nyt kuitenkin myös toisen asteen oppilaitoksia Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uusimpia suosituksia noudattaen.

Lieksan koronavirusryppäässä ei ole viimeisen vuorokauden aikana tullut esille uusia tartuntoja. Kaikkiaan ryppäässä on todettu 30 koronavirustartuntaa kotimaassa ja yksi ulkomailla.
- Kokonaisuutena Pohjois-Karjala ja Heinävesi ovat edelleen epidemian perusvaiheessa. Kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät tällä hetkellä Lieksassa, siksi tiukempia rajoitustoimia päätettiin jatkaa vielä viikon ajan. Näin varmistetaan sitä, että hyvään suuntaan kehittyvä tilanne Lieksassa ei pääse pahenemaan, kertoo Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen.

Siun soten yhtymähallitus päättää 1.10. kokouksessaan yli 50 hengen yleisötilaisuuksien kiellon jatkamisesta kaupungin alueella. Siun soten epidemiologien arvion mukaan kiellon jatkamiselle 1.10. jälkeen ei ole tarvetta, jos tapahtumissa noudatetaan tarkkaan hygieniaohjeita ja turvallisuusjärjestelyjä.

 
What do you want to do ?
New mail

Kommentoi

Hae sivuilta