Julkaistu 
Varpu Strengell

Suomi Kenkä oy isompiin tiloihin Rauhalaan

Varpu Strengell Pankakoskella sijaitsevat tilat ovat käyneet liian pieniksi, joten Kare Tikan luotsaama Suomi Kenkä oy muuttaa entiselle Rauhalan koululle. Varpu Strengell

Vuosi sitten toimintansa Lieksassa aloittanut Suomi Kenkä oy on ostanut entisen Rauhalan koulun. Kenkätehtaan toiminnat on tarkoitus siirtää Pankakoskelta Rauhalaan mahdollisimman pian. Yritys toimii tällä hetkellä Pankakosken entisen Siwan ja sittemmin K-marketin tiloissa. Tilat ovat yrityksen omat.

Toimitusjohtaja Kare Tikka kertoo, että isommille tiloille on selkeästi tarvetta ja niitä on katseltu ja mietitty jo jonkin aikaa.
- Alkuperäinen ajatushan meillä oli, että laajennettaisi näitä nykyisiä tiloja. Siihen olisi ollut mahdollisuus, mutta eihän se ihan helppo ratkaisu olisi ollut sekään, Tikka taustoittaa.

Kun kaupunki laittoi kiinteistöjään myyntiin Huutokaupat.com- sivustolle Tikka päätti lähteä tavoittelemaan Rauhalan koulua. Huutokauppa sulkeutui syyskuun loppupuolella. Kaupat kiinteistöstä solmittiin kaupungin kanssa viime torstaina. Tontilla on voimassa oleva asemakaava ja tontin pinta-ala on 1,99 hehtaaria. Tontilla on vuonna 1964 valmistunut 5 280 neliömetrin suuruinen koulurakennus, joka on ollut kylmillään vuodesta 2016 lähtien. Suomi Kenkä oy:n tekemä 10 030 euroa oli korkein tehty tarjous.Tällä hetkellä yritys valmistaa Suomi-kenkiä ja Feelmax-kenkiä. Kysyntää olisi enemmän kuin ehditään tehdä. Uutena ovat tuotantoon tulleet lasten Feelmax-kengät. Kenkiä lähtee Lieksasta eri puolille maailmaa aina Yhdysvaltoja myöten. Viennin osuus on Tikan arvion mukaan tällä hetkellä noin neljännes tuotannosta.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 6.10.

Kommentoi

Hae sivuilta