Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Tiukennetut sulkutoimet ja kasvomaskisuositus päättyivät

Koronatestejä on tehty parin viime viikon aikana Lieksassa paljon. Nyt tautitilanne on rauhoittunut. Varpu Strengell Koronatestejä on tehty parin viime viikon aikana Lieksassa paljon. Nyt tautitilanne on rauhoittunut.

Lieksassa 21.9. alkanut tartuntarypäs on Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Siebernsin mukaan selkeästi hiljentynyt. Lieksan kaupungin alueella voimassa ollut tiukennettu kasvomaskisuositus sekä kaupungin toimipaikkojen sulut päättyvät tänään.

Siun sote kertoo, että mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua Bomban kylpylässä ja ravintola Trattoriassa viime viikonloppuna lauantaipäivän ja sunnuntaiaamun aikana. Viikonloppuna kylpylässä asioineella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tartunta liittyy Joensuun ja keskussairaalan tartuntaketjuun. Altistumisia on Siun soten mukaan voinut tapahtua lauantaina 3.10. ravintola Trattoria Pielisessä kello 9.30–10 sekä 19.30–21 ja kylpylässä kello 16.30–18 välillä. Sunnuntaina 4.10. altistumisia on voinut tapahtua ravintola Trattoria Pielisessä aamiaisella kello 9.30–10 välillä. Samaan aikaan kylpylässä ja ravintolassa olleita kehotetaan seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan tarvittaessa koronavirustestiin.


Siun soten toiminta-alueen koronavirustartuntaketjujen selvitystyö jatkuu kiivaana. Joensuussa ja Pohjois-Karjalan keskussairaalassa viime viikon lopulla paljastuneessa koronavirustartuntojen ryppäässä on varmistunut eilisen ja tämän päivän aikana kahdeksan uutta tartuntaa. Noin 150 henkilöä karanteenissa eri puolilla maakuntaa.

Lieksan ja Joensuun tartuntaryppäiden lisäksi Siun soten toiminta-alueella on viime viikkojen aikana todettu muutamia yksittäisiä koronavirustartuntoja. Altistuneet on kartoitettu ja heihin on oltu suoraan yhteydessä. Suurimmassa osassa tapauksista tartunnan alkuperä on pystytty jäljittämään.

Kommentoi

Hae sivuilta