Julkaistu 
Harri Ronkainen

Suvityttö-vesibussi rantautui Lieksan satamaan

Suvityttö on 40-paikkainen vesibussi, joka aloittaa ensi kesänä liikennöinnin Vuonislahden ja Kolin välillä. Harri Ronkainen Suvityttö on 40-paikkainen vesibussi, joka aloittaa ensi kesänä liikennöinnin Vuonislahden ja Kolin välillä.

Ilves Groupin Suvityttö-vesibussi saapui Lieksan satamaan Suolahdelta torstaina. Alle 12-metrisessä ja kolme metriä leveässä teräsrunkoisessa aluksessa on 40 paikkaa.

- Pieni risteilyalus. Se on sopivan kokoinen, kehuu toimitusjohtaja Aarne Ilves.
Ilves Groupilla on risteilykokemusta Pieliseltä viiden kesän ajalta, jolloin se harjoitti toimintaa Suviexpress-kantosiipialuksella. Toimintaa jatketaan ensi kesänä aikaisemmin saaduista kokemuksista "viisastuneina".
Suvityttö on Pielisen risteilytarpeisiin sopivampi alus kuin Suviexpress. Suviexpressiin verrattuna Suvityttö on pienempi, vähäkulutuksisempi ja hitaampi. Suvitytön risteilyvauhti on maksimissaan kymmenen solmua.
Juna–laiva-yhteyttä Vuonislahdesta Kolille jatketaan ensi kesänä Suvitytöllä.

- Se risteilee Pielisellä lähinnä Kolin ja Vuonislahden välillä, mihin sitä on suunniteltu ja missä meidän asiakaskuntamme on. Asiakkaista Kolilta on lähtenyt 70 prosenttia ja Vuonislahdesta 20 prosenttia. Loput ovat olleet tilausristeilyasiakkaita. Lieksasta ei ole lähtenyt paljon ketään, Ilves kertoo.
Ilves toivoo, että myös paikalliset asukkaat ottavat Suvitytön omakseen.

- Toivotaan, että tulee muitakin asiakkaita kuin turisteja, Ilves sanoo.
Ilves ja Ilves Groupin henkilökunta luottavat siihen, että uuden aluksen ja muiden muutosten myötä toiminnasta tulee taloudellisesti entistä kannattavampaa.

- Matkailu on kasvava ala, muistuttaa laivaemäntä Minna Hämäläinen.
Laivaisäntä Alpo Hämäläisen mukaan puhdas luonto tekee aina vaikutuksen asiakkaisiin.

- Sininen vesi ja taivas, Hämäläinen nimeää matkailijoiden ihmetyksen kohteet.

Kommentoi

Hae sivuilta