Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksassa varmistunut yksi uusi koronatartunta tänään

Lieksassa on varmistunut tänään yksi uusi koronavirustartunta. Marja Mölsä Lieksassa on varmistunut tänään yksi uusi koronavirustartunta.

Lieksassa on varmistunut tänään perjantaina yksi uusi aiempaan ryppääseen kuuluva koronavirustartunta. Kaikkiaan ryppäässä on nyt todettu yhteensä 34 tartuntaa, joista 31 on Lieksassa ja kolme muualla. Tänään on lisäksi asetettu muutamia ihmisiä karanteeniin. 

Uuden tartunnan toi julki Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen tilannekatsauksessaan, joka julkaistiin suorana lähetyksenä Facebookissa tänään kello 15. Reilut 15 minuuttia kestävä katsaus on katseltavissa edelleen osoitteessa https://www.facebook.com/lieksankaupunki/videos/673726863561994

Katsauksessa Jarkko Määttänen antoi erityiskiitoksen lieksalaisten vastuullisesta toiminnasta viruksen leviämisen estämiseksi.

- Olen erityisen ilahtunut ja tyytyväinen lieksalaisten toimimisesta ohjeiden mukaan. Rajoituksia ja suosituksia on noudatettu hyvin, Määttänen sanoi.

Hän kertoi verranneensa Lieksan tilannetta muihin kuntiin. Lieksassa viruksen eteneminen on saatu hyvin hallintaan.

- Olen iloinen ja ylpeä, me lieksalaiset oltiin hyviä ja vastuullisia. Hienoa toimintaa kaupunkilaisilta.

Määttänen toivoi, että samanlaista toimintaa jatketaan edelleen.

- Sillä on suuri merkitys, miten kaikki toimimme, tuleeko korona jotakin muuta kautta ja pääseekö se edelleen leviämään, Määttänen sanoi ja pyysi lieksalaisia huolehtimaan edelleen hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä ja käyttämään kasvomaskeja kohtaamistilanteissa.

Tuleva viikko on koulujen syyslomaviikko. Määttänen toivoi lomanviettäjiltä malttia muun muassa kontaktien ja kokoontumisten suhteen. Myös liikunta- ja harrastepaikoissa on syytä muistaa turvaohjeet ja se, ettei flunssaisena osallistuta harrasteisiin.

Määttänen korosti, että koronavirustilanne elää päivittäin ja Lieksan kaupunki sekä valmiusryhmä seuraavat tilannetta tarkasti.

Kommentoi

Hae sivuilta