Julkaistu 
Harri Ronkainen

Poliisit hälytystehtäviin Lieksaan Nurmeksesta?

Poliisilaitoksen yt-toimikunta käsittelee tiistaina Lieksassa ja muualla sen alueella toiminnassa mahdollisesti tapahtuvia muutoksia. Harri Ronkainen Poliisilaitoksen yt-toimikunta käsittelee tiistaina Lieksassa ja muualla sen alueella toiminnassa mahdollisesti tapahtuvia muutoksia.

Itä-Suomen poliisilaitoksen toimintaohjelma 2021–2022, joka sisältää strategiatyöryhmän ehdotuksen toimenpiteistä, ei lupaa hyvää Lieksan kannalta. Sen mukaan Lieksan ja Nurmeksen poliisiasemat käsittävällä itäisellä johtoalueella valvonta- ja hälytystehtävissä olevat poliisit keskitetään Nurmekseen. Lieksaan jäisi tutkijoita.

- Lieksan ja Nurmeksen alueella vaikuttaa aika paljon se, mitä tehdään poliisivankilan kanssa, sanoo poliisipäällikkö Mikko Masalin.
Masalin viittaa Nurmeksen poliisivankilan kalliiseen remonttitarpeeseen ja siihen liittyvään kuluvan vuoden loppuun saakka kestävään kiinni- ja säilöönottotoimintaa koskevaan kuljetuspartiokokeiluun. Sen aikana Lieksassa ja Nurmeksessa säilöönotetut henkilöt kuljetetaan Joensuuhun. Kokeilusta voi tulla pysyvä toimintamalli.

Kommentoi

Hae sivuilta