Julkaistu    |  Päivitetty 

Lieksa ulos Maisema-Karjalan työllisyyden kuntakokeilusta

Lieksan kaupunki tiivistää yhteistyötä TE-toimiston ja Siun soten kanssa. Lieksan kaupungin työllisyyspalveluvastaava Varpu Honkanen työskentelee kaupungin työllisyyspalveluissa virastotalolla. Martti Heikkinen Lieksan kaupunki tiivistää yhteistyötä TE-toimiston ja Siun soten kanssa. Lieksan kaupungin työllisyyspalveluvastaava Varpu Honkanen työskentelee kaupungin työllisyyspalveluissa virastotalolla.

Lieksan kaupunki jää pois ensi vuonna käynnistyvästä Maisema-Karjalan työllisyyden kuntakokeilusta. Lieksan oli tarkoitus muodostaa kaksivuotinen kuntakokeilu yhdessä Kiteen, Ilomantsin, Juuan, Heinäveden, Rääkkylän ja Tohmajärven kanssa. Työ- ja elinkeinoministeriöltä (TEM) tuli hyväksymisilmoitus Maisema-Karjalan kuntakokeiluun kuuluville kunnille elokuun loppupuolella. Kuntakokeilun valmistelutyön aikana tarkentuneet vastuut ovat osoittautuneet Lieksan kannalta kannattamattomiksi.

- Lieksassa on päädytty siihen, että kaupungin merkittävän lisärahoituksen käyttäminen kyseessä olevaan hankkeeseen ei ole tässä tilanteessa tarkoituksenmukaista. Lieksa siis irtaantuu Maisema-Karjalan kuntakokeilusta. Arviona on, että Lieksa pääsee parempaan lopputulokseen työllisyyden edistämisessä tiivistämällä ja kehittämällä yhteistyötä TE-toimiston ja Siun soten kanssa, mitä voimme tehdä muun muassa Kohti työtä ja koulutusta -hankkeen avulla, kertoo Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 15.10.

Kommentoi

Hae sivuilta