Julkaistu 
Harri Ronkainen

Lieksan turvallisuustilanne uhkaa heiketä

Lieksalaisveronmaksajien kannalta strategiaryhmän esitys tarkoittaa toteutuessaan sitä, että turvallisuustilanne heikkenee ja poliisin palvelut karkaavat entistä kauemmas. Harri Ronkainen Lieksalaisveronmaksajien kannalta strategiaryhmän esitys tarkoittaa toteutuessaan sitä, että turvallisuustilanne heikkenee ja poliisin palvelut karkaavat entistä kauemmas.

Lieksassa sulatellaan Itä-Suomen poliisilaitoksen strategiaryhmän esitystä poliisilaitoksen vuosien 2021–2022 toimintasuunnitelmaksi.

- Erittäin huolestuttavan kuuloinen esitys Lieksan kannalta. Poliisi ei ole millään tavalla informoinut Lieksan kaupunkia suunnitelmistaan, eikä meillä ole vielä ole käytettävissä siihen liittyviä aineistoja. Asia otetaan joka tapauksessa seuraavan kaupunginhallituksen listalle käsiteltäväksi ja päätettäväksi suunnitelman aiheuttamat toimenpiteet kaupungin puolella, toteaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.
Valvonta- ja hälytystehtävissä olevan kenttähenkilöstön virat esitetään siirrettäviksi Lieksan poliisiasemalta Nurmekseen. Lisäksi Lieksan lupapalveluja esitetään lakkautettavaksi.

- Tällä on pitempiaikaisia vaikutuksia siihen, miten turvallinen paikka Lieksa on asua ja yrittää, sanoo poliisilaitoksen pääluottamusmies Eerik Soininen.
Myös Lieksan poliisiaseman esimies ylikonstaapeli Markku Taskisen on huolissaan Lieksan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden (YJT) puolesta.

- Virkapaikkojen siirtäminen parantanee jonkin verran alueen muiden taajamien YJT:n tasoa, mutta Lieksan, joka on selkeästi alueen merkittävin taajama, osalta taso väistämättä selkeästi heikkenee. Poliisin arvoksi määritelty henkilöstön työhyvinvointi sen sijaan huononee merkittävästi, Taskinen toteaa.

Lue lisää aiheesta tiistain 20.10. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta