Julkaistu 
Harri Ronkainen

Lieksan kaupunki haluaa selvittää poliisipalveluja

Ylikonstaapeli Markku Taskinen on Lieksan poliisiaseman esimies. Harri Ronkainen Ylikonstaapeli Markku Taskinen on Lieksan poliisiaseman esimies.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on tyytyväinen Itä-Suomen poliisilaitoksen johdon alustaviin linjauksiin poliisilaitoksen strategiaryhmän vuosien 2021–2022 toimintaohjelman pohjalta jatkovalmisteluun valikoitavista toimenpiteistä. Niiden mukaan Lieksan poliisiaseman kenttähenkilöstön virkoja ei olla enää siirtämässä Nurmekseen eikä sen lupapalveluja lakkauteta.

- Asia on mennyt huomattavasti myönteiseen suuntaan alkuperäiseen esitykseen verrattuna. Siitä tietysti olen tyytyväinen. Poliisi on hyvin tarkentanut prosessin etenemiseen liittyvää aikataulutusta ja sitä, milloin asianosaisia kuntia kuullaan suunniteltuihin muutoksiin liittyen, Määttänen kehuu.
Määttänen kuitenkin huomauttaa samassa hengenvedossa, että asiaan liittyy vielä useita tarkennettavia ja epäselviä sisältöjä.

- Tämän johdosta Lieksan kaupunki jatkaa keskustelua ja asian selvittämistä Itä-Suomen poliisilaitoksen johdon kanssa, Määttänen toteaa.
Määttäsen mukaan lähtökohtana on, että lieksalaisten turvallisuus ja turvallisuuden kokemus tulee säilyttää ja kaupunkilaisten tarvitsemien palvelujen saavutettavuudesta pidetään kiinni.

Kommentoi

Hae sivuilta