Julkaistu    |  Päivitetty 

Valmiusryhmä: Koronatilanne jatkuu rauhallisena Lieksassa

 Edellisestä varmistetusta koronavirustartunnasta on kulunut Lieksassa jo lähes kolme viikkoa. Marja Mölsä Edellisestä varmistetusta koronavirustartunnasta on kulunut Lieksassa jo lähes kolme viikkoa.

Lieksan koronatilanne on jatkunut edelleen rauhallisena. Edellisestä varmistetusta koronavirustartunnasta on kulunut jo lähes kolme viikkoa. Tilanteen rauhoittuminen Lieksassa näkyy myös otettujen koronanäytteiden määrässä, joka on laskenut selvästi. Myös tilanne koko Pohjois-Karjalan alueella on selkeästi rauhoittunut ja koronaviruksen ilmeneminen maakunnassa on perustasolla.

Lieksan tartuntaryppäässä tartuntojen määrä on pysynyt 31:ssä. Ryppääseen kuuluu lisäksi kolme tartuntaa Lieksan ulkopuolella.

Vaikka tilanne on Lieksassa rauhoittunut, on virukselta suojautuminen edelleen tärkeää. Sosiaali- ja terveyspalveluissa kasvomaskien käyttöä jatketaan kuten tähänkin saakka. Lieksan kaupungin valmiusryhmä kehottaakin kaikkia lieksalaisia edelleen koronaohjeiden noudattamiseen, jotta koronaviruksen leviämisen mahdollisuudet pysyvät mahdollisimman vähäisinä.

- Tilanne saadaan pidettyä rauhallisena myös jatkossa, kun jaksetaan noudattaa hienosti omaksuttuja toimintatapoja. Turvavälit, hyvä hygienia, Koronavilkku-sovellus puhelimissa sekä kasvomaskien käyttö niissä tilanteissa, kun turvavälien pitäminen ei ole varmaa, on edelleen syytä muistaa julkisilla paikoilla liikuttaessa, sanoo kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Valmiusryhmä jatkaa tilanteen seuraamista, mutta harventaa tässä vaiheessa säännölliset kokoontumiset kahden viikon välein järjestettäviksi. Tilanteen mahdollisesti muuttuessa valmiusryhmä kokoontuu jo aiemmin ja asiasta tiedotetaan tarvittaessa.

Seuraava valmiusryhmän kokoontuminen on viimeistään 11.11.

Kommentoi

Hae sivuilta