Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksassa yksi uusi koronavirustartunta

Siun soten alueella on todettu perjantain jälkeen neljä uutta koronavirustartuntaa. Yksi niistä on Lieksassa. Siun soten alueella on todettu perjantain jälkeen neljä uutta koronavirustartuntaa. Yksi niistä on Lieksassa.

 

Lieksassa on viimeisen vuorokauden aikana todettu yksi uusi koronavirustartunta. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartasta. Siun sote puolestaan kertoo tiedotteessaan, että perjantain jälkeen maakunnassa on varmistunut kaikkiaan neljä uutta koronavirustartuntaa. Osassa tapauksista selvitykset ovat vielä kesken, mutta valtaosa altistuneista on jo saatu kartoitettua ja tavoitettua.

Siun soten mukaan viikonlopun tapaukset eivät liity toisiinsa, mutta niihin liittyy jälleen laajahkoja altistumisia muun muassa henkilöiden lähipiirissä. Karanteeniin on asetettu useita kymmeniä henkilöitä, joten on mahdollista, että uusia tartuntoja löytyy lähipäivien aikana tästä joukosta.
– Yksi tämän syksyn tartuntoja yhdistävä tekijä on, että monilla oireet ovat olleet hyvin lieviä. Kun yksi tartunta on todettu, on jäljityksen kautta löytynyt nopeasti useampi oireileva henkilö, jotka ovat vasta siinä vaiheessa ohjautuneet testeihin, kertoo Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Hän korostaa, että syksyn flunssakauden kynnyksellä on erittäin tärkeää, että testeihin hakeudutaan ja suljetaan koronaviruksen mahdollisuus pois.
– Nyt ei pidä jäädä pidemmäksi aikaa kuulostelemaan omaa vointia, eikä varsinkaan mennä oireisena töihin tai muutenkaan ihmisten ilmoille.

Myös Siun soten kotihoidossa selvitetään koronavirustartunnalle altistuneita. Jäljitystyö on vielä kesken, ja altistuneisiin ollaan suoraan yhteydessä. Tämänhetkisen tiedon mukaan altistuneiden määrä on rajallinen, eikä tilanne vaikeuta kotihoidon palvelujen järjestämistä. Siun sotesta ei kerrota, minkä kunnan alueella altistumisia on tapahtunut.

Mahdollinen virukselle altistuminen on voinut tapahtua myös Pielisensuun kirkossa Joensuussa 24. lokakuuta pidetyssä konfirmaatiotilaisuuudessa. Tilaisuudessa paikalla olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tilaisuuteen osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronatestiin.

– Siun soten työntekijät kuntarajoista riippumatta noudattavat yhtenäisiä ohjeita suojautumisesta asiakas- ja potilastyössä. Kasvomaski on käytössä myös kotihoidon työntekijöillä, lisäksi henkilökunnan työvuoro- ja taukojärjestelyillä on varmistettu toiminnan turvallisuutta.

Siun soten toimipisteissä asioivien henkilöiden toivotaan käyttävän kasvomaskia, jos se on heille mahdollista.

 
What do you want to do ?
New mail

Kommentoi

Hae sivuilta