Julkaistu 
Harri Ronkainen

Susikansalaisaloite etenee eduskunnassa

Reijo Kortelainen ja 61617 muuta henkilöä allekirjoitti eduskuntaan edenneen kansalaisaloitteen suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta ja susivahinkojen estämisestä. Harri Ronkainen Reijo Kortelainen ja 61617 muuta henkilöä allekirjoitti eduskuntaan edenneen kansalaisaloitteen suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta ja susivahinkojen estämisestä.

Suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittaminen ja susivahinkojen estäminen -kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle keskiviikkona.
Aloitteessa esitetään, että tulee valmistella laki, joka luo puitteet suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi. Aloitteessa esitetään myös, että laadittavan lain tulee mahdollistaa nykyistä luotettavampi suden kannanarviointi, suden lajipuhtaus ja määrittää valtakunnallisesti yhtenäiset toimintatavat uhkaa tai vaaraa aiheuttavien susien poistamiseen.
Aloite keräsi kuukaudessa 61 618 kannatusilmoitusta. Allekirjoittajien joukossa ovat Lieksan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Kortelainen ja toiminnanohjaaja Matti Törrönen.
Seuraava vaihe susialoitteen etenemisessä on eduskunnan lähetekeskustelu.

- Tavoitteena on saada se käydyksi ennen joulua. Lähetekeskustelusta se menee valiokunnan käsittelyyn. Valiokunta tekee mietinnön ja mietinnön pohjalta palataan täysistuntokäsittelyyn, selvittää apulaispääsihteeri Timo Tuovinen, joka oli vastaanottamassa aloitetta eduskunnassa.
Täysistunnossa eduskunta voi hyväksyä ponnen, jossa edellytetään, että valtioneuvosto rupeaa valmistelemaan asiaan liittyvää lainsäädäntöä. Jos asia etenee, eduskunta päättää lopullisesti hallituksen esityksen pohjalta lainsäädännön hyväksymisestä tai hyväksymättä jättämisestä.

Lue lisää aiheesta tiistain 10.11. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta