Julkaistu 
Harri Ronkainen

Poliisin palvelut säilymässä Lieksassa

Poliisilaitos on vetäytynyt strategiaryhmän esityksestä poliisilaitoksen vuosien 2021–2022 toimintasuunnitelmaksi, joka olisi heikentänyt Lieksan turvallisuustilannetta. Harri Ronkainen Poliisilaitos on vetäytynyt strategiaryhmän esityksestä poliisilaitoksen vuosien 2021–2022 toimintasuunnitelmaksi, joka olisi heikentänyt Lieksan turvallisuustilannetta.

Lieksan kaupunki ja Itä-Suomen poliisilaitoksen johto keskustelivat keskiviikkona poliisipalveluiden tilanteesta ja siihen liittyvistä kehittämissuunnitelmista. Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kehuu käytyä keskustelua erittäin hyväksi.

- Poliisin edustajat avasivat omalta puoleltaan perusteellisesti koko poliisilaitoksen ja Itä-Suomen poliisilaitoksen tilannekuvan ja tulevaisuuden näköalat. Samoin Lieksan ja Nurmeksen alueen tilanteesta keskusteltiin kattavasti. Lieksan kaupungin turvallisuuden näkökulmasta keskustelun sisältö vastasi poliisin omassa aiemmassa tiedotteessaan kertomaa sisältöä, Määttänen kertoo.
Lieksan poliisiaseman toimintaan ei ole siis tulossa muutoksia lukuun ottamatta asetarkastuksia, joita ollaan keskittämässä Kuopioon, Iisalmeen, Joensuuhun, Mikkeliin, Nurmekseen, Savonlinnaan ja Varkauteen viimeistään 1.1.2022. Nyt niitä tehdään Lieksan poliisiasemalla tiistaisin parittomilla viikoilla kahden tunnin ajan.
Lieksan ja Nurmeksen poliisiasemien valvonta- ja hälytystehtävissä olevan kenttähenkilöstön virkapaikkoja ei olla enää keskittämässä yhdelle poliisiasemalle eli Nurmekseen, kuten poliisilaitoksen strategiaryhmä ehdotti esityksessään poliisilaitoksen vuosien 2021–2022 toimintaohjelmaksi.
Lisäksi Lieksan poliisiaseman lupapalveluja esitettiin lakkautettavaksi, mutta nyt ne ovat säilymässä.
Määttänen luottaa poliisiin.

- Poliisi pyrkii kehittämään palveluiden laatua ja kehittämisellä varmistamaan alueemme turvallisuuden tulevaisuudessakin. Lieksan kaupungin edustajat saivat keskustelussa vastaukset esittämiinsä kysymyksiin ja kaupunkilaisten esittämiin huoliin, Määttänen toteaa.

Lue lisää aiheesta tiistain 17.11. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta