Julkaistu 
Martti Heikkinen

Lieksalaisuus vahvana sydämessä

Arto Sihvonen (vas.), Timo Ryynänen ja Jaakko Tallus pohtivat lieksalaisuuttaan kulttuurikeskuksessa viime torstaina. Asko Saarelainen johti keskustelua. Martti Heikkinen Arto Sihvonen (vas.), Timo Ryynänen ja Jaakko Tallus pohtivat lieksalaisuuttaan kulttuurikeskuksessa viime torstaina. Asko Saarelainen johti keskustelua.

Mitä Lieksa merkitsee minulle -luentosarja käynnistyi Lieksan kulttuurikeskuksessa pidetyssä tilaisuudessa viime torstaina. Lieksan kansalaisopiston järjestämässä luentosarjassa nykyiset ja entiset lieksalaiset muun muassa pohtivat suhdettaan Lieksaan.

-  Neljässä luentosarjassa eri elämänalueilla vaikuttaneet lieksalaiset pohtivat suhdettaan kotiseutuun, esittelevät omaa toimintaansa sekä arvioivat millaisia tulevaisuuden näkymiä Lieksalla on. Luentosarjan ajatuksena ja lähtökohtana on nostaa lieksalaisuutta ja positiivista Lieksa-henkeä iloitsemalla menestyksistä, saavutuksista ja lieksalaisuudesta, avasi Lieksan kansalaisopiston rehtori Asko Saarelainen luentosarjan sisältöä.

Luentosarjan urheiluteemaisen avauksen vieraina olivat yhdistetyn joukkuekilpailun olympiavoittaja Jaakko Tallus, Lieksan hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen ja Pielisjärven Hevosystäväin seuran ja Suomenhevosliiton puheenjohtaja Timo Ryynänen.

Nykyään Jyväskylässä asuva Jaakko Tallus muisteli hyvillä mielin nuoruuttaan Lieksassa.

- Harrastettiin monipuolisesti liikuntaa, yleisurheilua, suunnistusta, jalkapalloa, jääkiekkoa, hiihdettiin ja hypättiin. Tuntuu aika erikoiselta miten se on ollut edes mahdollista. Se oli uskomaton mahdollisuus, mitä kaikkea lapsena pystyi Lieksassa harrastamaan, Tallus sanoi.

Tallus pysyi koko urheilu-uransa uskollisena Lieksan Hiihtoseuralle.

- Tuki, mitä seuralta urheilu-uran aikana sain, oli erittäin hyvää. Ja kun Lieksan riveissä koko homma on aloitettu, niin miksi sitä lähteä vaihtamaan johonkin muuhun.

Tallus muutti nuorena urheilun perässä Sotkamoon. Hän uskoo sen vaikuttavan tiiviimmin suhtautumiseen omaan kotiseutuun.

- Kaikki hyvä lapsuudesta ja varhaisnuoruudesta on jäänyt mieleen. Se tuo positiivista fiilistä omaan kotipaikkakuntaan ja ihan sama fiilis on edelleen. On mukava tulla käymään mökillä ja muistella lämmöllä, mitä täällä on saanut lapsuudessa kokea. Toivon, että asiat jatkuvat samalla tavalla. Lieksassa on laajat harrastusmahdollisuudet, mikä on voimavara pienelle paikkakunnalle.

Luentosarjan teemana 17.11. on musiikki. Vieraina ovat lieksalaislähtöiset muusikot Lassi Ikäheimo ja Timo Turunto.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 17.11.

Kommentoi

Hae sivuilta