Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksan Koneaseman Jani Turunen Lieksan Vuoden 2020 Yrittäjä

Jarkko Määttänen (vas.) onnitteli Jani Turusta miehisellä kyynärpäätervehdyksellä. Marja Mölsä Jarkko Määttänen (vas.) onnitteli Jani Turusta miehisellä kyynärpäätervehdyksellä.

Lieksan Koneaseman Jani Turunen on valittu Lieksan Vuoden 2020 Yrittäjäksi. Lieksan Yrittäjät ry luovutti tunnustuksen Yrjölän Kotiseututalossa järjestetyssä pienimuotoisessa juhlatilaisuudessa tänään. Pielisen Karjalan yrittäjäjuhla, jossa tunnustus normaalisti vuosittain luovutetaan, on tältä vuodelta peruttu koronaviruksen takia.

Turunen on toiminut Lieksan Koneaseman yrittäjänä vuodesta 2006 lähtien. Lisäksi hän toimii polkupyöränrenkaita valmistavat LieksaTyres oy:n osakkaana ja niin sanotusti laajan skaalan työntekijänä. Vuonna 2017 hän osti Pielisentien varrella sijaitsevan legendaarisen Kulman kiinteistön.

Lieksan Yrittäjien puheenjohtaja Taisto Lehikoinen kehui Turusta sitkeäksi yrittäjäksi, joka pystyy nopeisiin ratkaisuihin tarpeen tullen.
– Kun vuonna 2006 aloitit polkupyörien myynnin, eivät tainneet läskipyörät ja sähköavusteiset pyörät olla myynnin keulassa, Lehikoinen vitsaili.

Lieksan kaupunkikonsernin puolesta Turusta onnitellut kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen muistutti, että Vuoden Yrittäjän titteli ansaitaan aina kovalla työllä.
– Tässä on vain niin neuvoton olo, kun ei voi kätellä, Määttänen viittasi juhlan turvajärjestelyihin kasvomaskinsa takaa.

Pohjois-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen puolestaan onnitteli valinnan tehnyttä yrittäjäyhdistystä.
– Tämä on oman yhteisön todella arvokas tunnustus.

Samassa yhteydessä Lieksan Yrittäjät luovutti Vuoden lieksalainen -tunnustuksen kulttuurin monitoiminaiselle Jatta Kettuselle.
– Kaikissa esityksissäsi on lämpöä ja tunneälyä. Niitä katsellessa tulevat aina naurun tai liikutuksen kyyneleet esiin, Jaana Reimasto-Heiskanen sanoi.

Suomen Yrittäjien kultaisen ristin sai samaisessa tilaisuudessa rintaansa yrittäjä Jari Heiskanen.

Lue sekä Jani Turusen että Jatta Kettusen haastattelut torstain 19.11. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta