Julkaistu 
Harri Ronkainen

Ruunaalle riiuupaikkoja järvilohille ja -taimenille

Helikopterisorastuksissa käytetään soraa Kirppuvirta–Neitikoski-alueella 450 tonnia, kuten hankkeessa mukana oleva Veli-Matti Niskanen näyttää. Harri Ronkainen Helikopterisorastuksissa käytetään soraa Kirppuvirta–Neitikoski-alueella 450 tonnia, kuten hankkeessa mukana oleva Veli-Matti Niskanen näyttää.

Uhanalaisten järvilohien ja -taimenten elinolot Metsähallituksen Ruunaan retkeilyalueen koskissa kohentuvat entisestään, kun helikopteri kuljettaa Kirppuvirtaan ja Neitikoskeen yhteensä 450 tonnia soraa tällä viikolla. Kunnostuksilla parannetaan vaelluskalojen lisääntymis- ja poikasalueita.
Nyt tehtävät kunnostukset ovat Lieksanjoen vaelluskalakärkihankkeen viimeisiä toimenpiteitä. Hankkeessa ovat olleet mukana Metsähallitus, Luonnonvarakeskus, Lieksan kaupunki, Pielisen Karjalan kalatalousalue, Kemijoki oy ja Future Missions oy.
Vaelluskalakärkihankkeen on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö Pohjois-Savon ELY-keskuksen kautta.
Pielisen Karjalan kalatalousalueen puheenjohtaja Jukka Turunen on tyytyväinen kalataloudellisten kunnostustöiden etenemiseen Ruunaalla.

- Tervehditään ilolla sitä, että mahdollisimman paljon koskialueita tulee poikastuotantoon. Se on hyvä asia, Turunen korostaa.
Kalataloudelliset kunnostustyöt jatkuvat Ruunaalla tämänkin jälkeen. Jatkorahoitus on vielä auki.

Lue lisää aiheesta torstain 19.11. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta