Julkaistu 
Martti Heikkinen

Liisa-myrsky näytti voimaansa - sähköttä edelleen noin sata Pohjois-Karjalan Sähkön asiakasta Lieksassa

Maija ja Riku Sirviö ihmettelivät sähkölinjalle kaatuneita kuusia Kotolassa perjantaina. Martti Heikkinen Maija ja Riku Sirviö ihmettelivät sähkölinjalle kaatuneita kuusia Kotolassa perjantaina.

Voimakkaasti puhaltanut Liisa-myrsky aiheutti Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle useita tehtäviä Lieksassa torstaina.

-  Lieksan paloaseman yksiköllä oli kahdeksan ja Viekin paloaseman yksiköllä kolme tehtävää perjantaiaamuun mennessä. Suurin osa tehtävistä oli ajoradalle kaatuneiden puiden raivaamista. Puita kaatui tielle ja sähkölinjojen päälle muun muassa kantatiellä, Kotolassa, Kelvällä, Viekissä ja Kuhmon rajalla. Onneksi puita ei tiettävästi kaatunut rakennusten päälle. Yksittäisiä vahinkoilmoituksia voi toki tulla vielä perjantain aikana lisää, kertoo Lieksan paloaseman palopäällikkö Mika Viertola.

Myrskyn vuoksi sähköttä oli Lieksassa enimmillään 1500 Pohjois-Karjalan Sähkön asiakasta torstaina.

- Pahin tilanne oli torstaina kello 20-21 välillä Lieksan pohjoisosissa. Valtaosa sähkökatkoista saatiin rajattua ja korjattua torstai-iltana. Perjantaina sähköttä oli vielä noin sata asiakasta Pankajärven ja Nurmijärven suunnalla. Viat saadaan korjattua perjantain aikana, kertoo käyttöpäällikkö Matti Pesonen Pohjois-Karjalan Sähköstä.

Kommentoi

Hae sivuilta