Julkaistu 
Marja Mölsä

Siun sote: Mahdollisia korona-altistumisia Hotelli Ravintola Puustellissa ja Lobos Pizzeriassa

Hotelli Ravintola Puustellissa on voinut tapahtua korona-altistumisia 17.-22.11. Marja Mölsä Hotelli Ravintola Puustellissa on voinut tapahtua korona-altistumisia 17.-22.11.

Siun soten alueella tänään vahvistettujen tartuntojen myötä mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua Lieksassa Hotelli Puustellissa ja sen ravintolassa 17.-22.11. ja Lobos Pizzeriassa 21.11. kello 14-14.30.

Siun sote pyytää asiakkaita, jotka ovat vierailleet kyseisissä paikoissa ilmoitettuina ajankohtina tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronavirustestiin.

Tämän päivän aikana Siun soten alueella on vahvistettu 13 uutta koronatartuntaa. Todettujen tartuntojen myötä on selvinnyt myös runsaasti uusia altistumisia. Tänään vahvistuneet tartunnat liittyvät edelleen pääosin aiemmin Joensuun alueella todettuihin tartuntaryppäisiin. Tartuntoja ja altistumisia on ollut kuitenkin myös Joensuun ulkopuolella.

‒ Viikonlopun aikana vahvistetuissa tapauksissa tartunnan saaneiden oireet olivat usein hyvin lieviä. Tämän vuoksi tartuntojen ehkäisemiseksi nyt on erityisen tärkeää huolehtia riittävistä turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta ja käyttää maskia suositusten mukaisesti. Lievissäkään oireissa ei saa lähteä töihin, kouluun tai harrastuksiin, ennen kuin koronavirustestin tarve on arvioitu yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, muistuttaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Marjo Papinniemi.

Kommentoi

Hae sivuilta