Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Siun sote suosittelee yli 50 henkilön yleisötilaisuuksien kieltämistä, Lieksassa mahdollisia altistumisia Pub Icellassa lauantaina

Siun sote on antanut suosituksen yleisötilaisuuksien yleisömäärän rajaamisesta. Siun sote on antanut suosituksen yleisötilaisuuksien yleisömäärän rajaamisesta.

Siun soten alueellinen tilannekuvatyöryhmä suosittelee yli 50 henkilön yleisötilaisuuksien kieltämistä määräajaksi. Itä-Suomen Aluehallintovirasto toimivaltaisena viranomaisena tullee tekemään kyseisen päätöksen huomenna 27. marraskuuta.

– Työryhmässä sekä viranomaisten että alueen elinkeinoelämän edustajat olivat varsin yksimielisiä siitä, ettei alueellamme ole varaa riskinottoon. Joensuun epidemiatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja valtakunnallinen tilanne näyttää huolestuttavammalta päivä päivältä, perustelee työryhmän puheenjohtaja, toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Käytännössä päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta tarkoittaisi Kontiolahden ampumahiihtokisojen järjestämistä ilman yleisöä. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on tiedottanut eilisen aikana tartunnoista Kontiolahden kisojen Venäjän, Latvian ja Moldovan joukkueissa sekä tänään Romanian ja Ranskan joukkueissa. Varmistuneita tartuntoja on tähän mennessä 13. Kaikkiaan testejä on otettu lähes 700 eli valtaosa testituloksista on negatiivisia.

Siun sote on selvittänyt tartuntaketjuja ja altistuneita eilisillasta lähtien. Tartunnan saaneet henkilöt ovat eristyksissä ja heidän lähikontaktinsa on asetettu karanteeniin. Moldovan ja Romanian joukkueet on asetettu kokonaisuudessaan karanteeniin, muissa joukkueissa karanteeniin on joutunut yksittäisiä henkilöitä.

Lieksassa on tapahtunut mahdollilsia uusia altistumisia koronavirukselle lauantaina 21.11. kello 22-23 Pub Icellassa. Uusia altistumispaikkoja on kirjattu viikonlopun aikana myös Joensuussa. Sielläkin mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet ravintoloissa, joissa kaikkia altistuneita ei voida nimetä ja siten tavoittaa henkilökohtaisesti.

– Samaan aikaan samassa paikassa olleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja ottamaan lievissäkin oireissa yhteyttä terveydenhuoltoon. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos se on henkilölle mahdollista, kerrotaan Siun sotesta.

Reaaliajassa päivittyvä luettelo altistumispaikoista ja altistumisajankohdista löytyy Siun soten verkkosivuilta.

 
What do you want to do ?
New mail

Kommentoi

Hae sivuilta