Julkaistu 
Varpu Strengell

Sote-kiinteisöratkaisusta tehty valitus voi hidastaa uuden sote-keskuksen rakentamista

Lieksaan on suunniteilla uusi sote-keskus. Vanha terveysasema on tarkoitus purkaa. Marja Mölsä Lieksaan on suunniteilla uusi sote-keskus. Vanha terveysasema on tarkoitus purkaa.

Lieksan kaupunginvaltuuston syyskuussa tekemästä sote-kiinteistöjen tilaratkaisukokonaisuudesta on tehty valitus Itä-Suomen hallinto-oikeudelle. Valituksessa vaaditaan valtuuston päätöksen kumoamista sillä perusteella, että asian valmistelu on tehty puutteellisesti. Kaupungin näkökanta on kaupunginjohtaja Jarkko Määttäsen mukaan yksiselitteisesti, että valitus tulee hylätä perusteettomana.

Valitus tulee aiheuttamaan lisätöitä ja mahdollisesti hidastamaan uuden sote-keskuksen rakentamista. Kaupunki pyytää hallinto-oikeutta kiirehtimään asian käsittelyä ja ratkaisemaan sen nopeasti.
Valitus ei estä uuden sote-keskuksen suunnittelun jatkamista eikä investointiluvan hakemista ministeriöltä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan lupa on tarkoitus hakea vielä tämän vuoden puolella. Rakentamaan piti päästä ensi vuonna.
– Tämä on iso ja tärkeä asia kaikille. Jo nyt osa terveysaseman tiloista on ongelmien vuoksi poistettu käytöstä. Olemme ymmärtäneet, että lieksalaiset haluavat uuden sote-keskuksen, vaikka ei näköjään ihan kaikki, niin suurin osa kuitenkin, Jarkko Määttänen sanoo.
Kaupunginhallitus käsittelee valitusta maanantain kokouksessaan.

Lisää Lieksan Lehdessä 1.12.

Kommentoi

Hae sivuilta