Julkaistu 
Varpu Strengell

Uusia rajoituksia voimaan, muun muassa jäähalli ja Liehu kiinni

Kaupunki tiukentaa koronatoimia. Uudet rajoitukset ovat voimassa 8.12. saakka. Marja Mölsä Kaupunki tiukentaa koronatoimia. Uudet rajoitukset ovat voimassa 8.12. saakka.

Lieksassa otetaan käyttöön uusia rajoitustoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi joulukuun alusta lähtien. Kaupungin valmiusryhmä päätti tänään sulkea osan kaupungin toiminnoista sekä julkisista tiloista joulukuun alusta lähtien. Rajoitustoimenpiteinä osa toimipaikoista ja toiminnoista suljetaan kokonaan, osassa toimintaa jatketaan sovelletuilla toimenpiteillä. Rajoitustoimenpiteet ovat voimassa 1.-8.12.

Kiinni menevät Liehu, uimahalli, jäähalli, koulujen liikuntasalit iltakäytön osalta sekä Brahe-Sali. Kansalaisopiston ja Kohtaamispaikan toiminta ovat tauolla. Työllisyyspalvelujen Vauhdittamo suljetaan yleisölle avoimelta toiminnalta, mutta ryhmätoiminta sekä toiminta ajanvarauksella jatkuvat pienryhmissä.
Kaupunginkirjastossa on käytössä varattujen kirjojen lainaaminen sekä palautuspalvelu mutta kirjastoon ei voi jäädä oleskelemaan. Lehtisali ja ryhmätilat suljetaan. Myös kirjastoauto toimii pikapalveluperiaatteella ja lainauksen osalta pyritään ennakkovarauksiin. Autossa voi kerrallaan asioida enintään neljä asiakasta.
Kaupungintalolla asiointi tapahtuu ajanvarauksen kautta.

Toisen asteen kouluihin astuu voimaan maskisuositus. Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toiminta jatkuu normaalisti, mutta ulkopuolisten ihmisten vierailut eivät ole toimipaikoissa sallittuja.
Nuokkari jatkaa toimintaansa Aluehallintoviraston (AVI) yleisötilaisuuksille asettamien rajoitusten mukaisesti. Lisäksi ikäihmisten asumispalvelujen vierailut tulee tehdä ajanvarauksella

- Tilannekuva näyttää muodostuvan huolestuttavammaksi verrattuna aikaisemmin syksyllä Lieksassa olleeseen koronaryppääseen ja siksi nyt halutaan tehdä toimenpiteitä mieluummin hieman etuottoisesti kuin jälkijunassa, toteaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.
Aikaisemmin Lieksassa oli selkeästi yksi rypäs, jossa altistuneet pystyttiin jäljittämään ja tartuntaketjut nopeasti katkaisemaan.
- Nyt on todennäköisesti kyse useammasta ketjusta, joita osin vielä selvitellään, ja siksi valmiusryhmässä tultiin siihen tulokseen, että toimenpiteisiin ryhdytään välittömästi, Määttänen sanoo.

Valmiusryhmä muistuttaa, että ihmisten liikkuminen ja matkustelu eri paikkakuntien välillä kasvattaa riskiä viruksen leviämisestä, ja se on nähtävissä myös nyt Lieksassa esiin tulleista tartunnoista. Valmiusryhmä esittää vahvan toiveen, että tässä tilanteessa vältettäisiin kaikkea sellaista liikkumista ja matkustamista, mikä ei ole aivan välttämätöntä. Harkintaa on syytä käyttää erityisesti niillä alueilla, missä koronatilanne on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

Kommentoi

Hae sivuilta