Julkaistu    |  Päivitetty 
Esa Nevalainen

Lähiruokaa välittävälle Makuvankkurille maakunnallinen Antti-patsas

Teemu Virrantalo myi pakastettua juustomaitoa Riitta Puhakka-Korhoselle parisen vuotta sitten Kolilla. Marja Mölsä Teemu Virrantalo myi pakastettua juustomaitoa Riitta Puhakka-Korhoselle parisen vuotta sitten Kolilla.

Pohjois-Karjalan paikallislehtikerho on tänä vuonna antanut vuosittaisen tunnustuksensa eli maakunta-Antin polvijärveläiselle Teemu Virrantalolle. Virrantalon tunnetaan lähiruokamyymäläauto Makuvankkurista ja lähiruokaverkkokaupasta. Makuvankkuri on ollut tuttu näky myös Lieksan katukuvassa viimeisen parin vuoden aikana.

– Näemme sinun toiminnassasi paljon yhtymäkohtia paikallislehtien toimintaan. Sinullekin paikallisuus on itsestäänselvyys. Uskot paikalliseen tekemiseen. Välittämällä lähiseudun tuotteita kuluttajille olet vahvistamassa paikallisyhteisöjä ja paikallistaloutta. Omilla teoillasi olet myös osa ruuasta käytävää keskustelua, sanoi paikallislehtikerhon puheenjohtaja Anu Saarelainen luovuttaessaan palkintoa Virrantalolle maanantai-iltana Juuassa.

Ensimmäisen suomenkielisen Antti-patsas annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on näkyvästi edistänyt paikallislehden ja paikalliskulttuurin asiaa.

Teemu Virrantalo itsekin kokee, että yhtymäkohtia paikallislehtien ja hänen yritystoimintansa välillä on paljon nimenomaan paikallisuuden arvostamisessa.

– Yksi yhtymäkohta on myös se, että kaukainen esi-isäni toi itäsuomalaista sanastoa valtakunnalliseen tietoisuuteen Turussa 1800-luvulla ilmestyneen Wiikko-Sanomat -lehden kautta, Virrantalo kertoo.

Makuvankkurilla on myynnissä noin 40 pientuottajan tuotteita eri puolilta Pohjois-Karjalaa. Uutena ideana on viedä lähiruokaa Kolin alueen mökkimatkailijoille.

Virrantalo uskoo, että kysyntää lähiruokapalvelulle on erityisesti joulun aikaan, kun eteläsuomalaisia tulee viettämään joulua Kolin maisemiin. Ennalta tilatut paketit toimitetaan mökkien oville.

– Yhteistyötahona toiminnan käynnistämisessä on VisitKarelia, Virrantalo kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta