Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

AVI: Yli 20 henkilön yleisötilaisuudet kielletty 4.1. saakka

Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Marja Mölsä Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Torstai-iltana Siun sote suositteli vastaavaa menettelyä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 5.12.2020–4.1.2021 ja päätös koskee kaikkia Pohjois-Karjalan maakunnan kuntia

– Tämä päätös kumoaa Pohjois-Karjalan maakunnan kuntien alueelta aluehallintoviraston 27.11.2020 ja 1.12.2020 antamat määräykset koskien yleisötilaisuuksien rajoittamista, AVI:sta todetaan.

Päätöksessään AVI on ottanut huomioon myös alueellisen Covid-19-yhteistyöryhmän näkemyksen, joka puoltaa rajoitusta. Ryhmä antoi arvionsa tilanteesta torstai-iltana. Sen mukaan koko maakunta on siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Kommentoi

Hae sivuilta