Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksa jatkaa rajoitustoimenpiteitä, Pielisen Karjalan musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen

Lieksan kaupungin valmiusryhmän mukaan perusopetuksessa valmistaudutaan mahdolliseen maskien käyttöönottoon. Marja Mölsä Lieksan kaupungin valmiusryhmän mukaan perusopetuksessa valmistaudutaan mahdolliseen maskien käyttöönottoon.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä on päättänyt kokoontumisessaan 7.12. jatkaa joulukuun alusta lähtien voimassa olleita rajoitustoimenpiteitä Lieksassa 15.12. saakka. Aiemmin suljettujen toimipisteiden ja toimintojen lisäksi Pielisen Karjalan musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen seuraavan viikon ajaksi.Toimenpiteellä vähennetään lähikontaktien määrää ja opettajien liikkumista paikkakuntien välillä.

Koronatartuntojen määrä Lieksassa on jatkanut kasvuaan ja tällä hetkellä ilmenneiden tartuntojen määrä on 51.
- Tartuntamäärien tasainen kasvaminen ei anna perusteita lieventää asetettuja rajoituksia, vaan pikemminkin niitä on syytä tarkastella entistä kriittisemmin, toteaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Lähes kaikkien uusien koronatartuntojen taustalla on matkustaminen, joko kotimaassa tai ulkomailla
- Nyt on todella tärkeää miettiä, mikä on välttämätöntä matkustamista ja mikä puolestaan sellaista, mikä voi odottaa siihen saakka, kun koronatilanne helpottaa, Määttänen sanoo.

Koronavirustartuntojen jäljitys on tällä hetkellä hyvin hallussa, ja tartuntaketjut saadaan hyvin selvitettyä. Jatkotartuntoja ja altistumisia tapahtuu tällä hetkellä työpaikoilla.
- Työpaikoilla tapahtuvien tartuntojen välttämiseksi esimerkiksi taukotilojen käytön tarkastelu voi olla hyvinkin paikallaan. Turvavälien pitäminen, hyvä hygienia, kasvomaskien käyttäminen ja taukojen porrastaminen ovat asioita, joilla kontakteja ja sitä kautta altistumisia voidaan vähentää niillä työpaikoilla, missä etätyö ei ole mahdollista,  Määttänen jatkaa.

Hän muistuttaa ihmisiä turvavälien pitämisestä myös ulkona liikuttaessa.
- Nyt kun meillä Lieksassa on saatu ensilumenlatu auki ja lieksalaiset ovat innokkaasti hiihtämään lähteneet, on sielläkin syytä muistaa välimatkan pitäminen kanssahiihtäjiin. Tilaa on ja jos näyttää, että latu ruuhkaantuu, niin silloin pitää odottaa tilanteen väljenemistä.

Ryhmäliikunnan harrastaminen Lieksassa on monen ryhmän osalta tauolla julkisten liikuntatilojen sulkemisen vuoksi. Valmiusryhmä suosittelee myös yksityisiä ryhmäliikunnan järjestäjiä harkitsemaan ryhmien tauolle laittamista, mikäli turvavälien pitämistä ryhmissä ei pystytä takaamaan.

Tällä hetkellä suljettuja toimipisteitä ja toimintoja ovat liikuntakeskus Liehu ja uimahalli, jäähalli, koulujen liikuntasalit iltakäytön osalta, Brahe-Sali, kansalaisopiston ja Kohtaamispaikan toiminta sekä Vauhdittamon yleisölle avoin toiminta.

Kaupunginkirjaston pikalainauspalvelu on käytössä, samoin kirjastoauto toimii pikalainauspalvelulla. Kaupungintalolla asiointiin on varattava aika etukäteen.  

Toisen asteen koulujen maskisuositus on edelleen voimassa. Lisäksi perusopetuksessa valmistaudutaan maskien mahdolliseen käyttöönottoon.

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toiminta jatkuu normaalisti, toimipaikoissa on voimassa vierailukielto, eli ulkopuolisten ihmisten vierailut eivät ole toimipaikoissa sallittuja.

Valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran tarkastelemaan tilannetta maanantaina 14.12. kello 13.

Kommentoi

Hae sivuilta