Julkaistu 
Martti Heikkinen

Kaupungin johdolta tunnustusta nopeista koronatoimista Binderholz Nordic oy:lle

Joonas Vitri toimii Binderholz Nordic oy:n Lieksan tehtaan hallintopäällikkönä. Martti Heikkinen Joonas Vitri toimii Binderholz Nordic oy:n Lieksan tehtaan hallintopäällikkönä.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen antaa tunnustusta Binderholz Nordic oy:n Lieksan tehtaalle ripeistä toimista koronaryppään ilmettyä tehtaalla syyskuussa.

- Erinomaisesti hoidettu. Yhtiöstä otettiin heti yhteyttä eri toimijoihin. Tieto kulki yrityksen, Siun soten ja Lieksan kaupungin välillä lähes reaaliaikaisesti, mikä mahdollisti sen, että tartuntaketjuihin päästiin nopeasti käsiksi. Altistuneet pystyttiin testaamaan nopeasti ja katkaisemaan tartuntaketju. Todella hyvää poikkeusolojen ajan toimintaa, Määttänen kehuu.

Nopeat ja massiiviset toimenpiteet tuottivat Määttäsen mukaan tulosta, josta hyötyivät niin Binderholz Nordic oy kuin myös kaupunkilaiset ja Siun soten henkilöstö.

- Lisää tartuntoja ei tullut. Se on malliesimerkki siitä miten tärkeää on hoitaa asiaa heti ja tehokkaasti, kun saadaan havainto koronatartunnasta.

Kun Binderholz Nordic oy:n Lieksan tehtaalla todettiin koronavirustartunta syyskuussa, tapahtuneen kanssa ei jääty aikailemaan. Noin 170 henkeä työllistävällä tehtaalla tartuntaan reagoitiin nopeasti.

- Tieto tartunnasta tuli maanantain ja tiistain välisenä yönä. Otimme yhteyttä Lieksan kaupungin johtoon ja Siun soteen. Tiistaina oireita saaneet ihmiset ohjattiin koronatestiin ja keskiviikkoiltana koko henkilöstölle tehtiin seulontatestit, kertaa hallintopäällikkö Joonas Vitri lähes kolmen kuukauden takaisia tapahtumia.

Vitrin mukaan ensimmäisen parin vuorokauden aikana työyhteisössä oli epätietoisuutta, pelkoa, huolta ja ihmetystä.

- Se oli täysin luonnollista siinä tilanteessa. Osa työntekijöistä sairastui, kymmeniä työntekijöitä oli karanteenissa. Tilannekuva oli epäselvä mutta onneksi selkeni nopeasti muutamassa päivässä. Meidän ja terveysviranomaisten nopea toiminta olivat ratkaisevia tekijöitä koronaryppään kukistamisessa. Tiivis yhteistyö Siun soten ja Lieksan kaupungin kanssa toimi todella hyvin, Vitri kehuu.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 10.12. printtinä ja diginä.

Kommentoi

Hae sivuilta