Julkaistu 
Varpu Strengell

Kolin rinteet mahdollisesti auki jo ennen joulua

Kolilla toivotaan luonnonlunta tykkilumen lisäksi, että rinteet saataisi auki mahdollisimman pian. Kati Honkanen Kolilla toivotaan luonnonlunta tykkilumen lisäksi, että rinteet saataisi auki mahdollisimman pian.

Ukko-Kolin laskettelurinteillä päästiin käynnistämään lumitykit viikko sitten. Break Sokos Hotel Kolin hotellinjohtaja Pasi Ripatin mukaan ensimmäinen tavoite on saada rinteet auki 19.12., viimeistään kuitenkin jouluksi.
Kolin tilanne näyttää matkailullisesti hyvältä joulun aikaan. Koronavarotoimista on tänä vuonna tullut jo käytäntö ja esimerkiksi kylpylän kävijöiden määrää ja asiakaspaikkamäärä on rajoitettu, puffetissa asiakkaita ohjeistetaan käyttämään kertakäyttöhanskoja ja henkilökunta käyttää pleksejä ja kasvomaskeja.
Turvatoimet ovat käytössä myös laskettelurinteissä. Lippuluukkuja on avattu lisää ja laskettelijoille on rakennettu lisätiloja pystyttämällä telttoja, joissa voi laittaa monot ja sukset jalkoihin.

Luonnonlunta ei vielä paljoa ole ja sitä toivottaisiin Kolilla lisää niin rinteisiin kuin laduillekin. Kymmenen kilometrin mittainen ensilumenlatu saadaan hiihtokuntoon jo vähäisellä lumimäärällä. Viime aikojen pakkaset edesauttoivat latujen tekoa, kun maa kovettui ja ensilumenladun reitillä olevat märät paikat jäätyivät.
– Toiveissa on, että saataisi myös Käränkälammen lenkki auki hyvissä ajoin, niin olisi enemmän vaihtoehtoja hiihdellä ja sitä kautta laduilla vähän väljempää, sanoo Kolin Matkailu oy:n toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen.

Kommentoi

Hae sivuilta