Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksassa kaksi uutta altistumispaikkaa koronavirukselle – Yrjönhovissa ei uusia tartuntoja

Siun sote on tiedottanut kahdesta uudesta altistumispaikasta Lieksassa. Marjut Söder Siun sote on tiedottanut kahdesta uudesta altistumispaikasta Lieksassa.

Lieksassa on todettu kaksi uutta altistumispaikkaa koronavirukselle tällä viilkolla. Altistumisia on voinut tapahtua maanantaina 14.12. kello 10.30 Lieksan Leipomon kahvilassa ja samana päivänä kello 12.30–12.50 Lieksa Pizzeriassa.

Itsenäisyyspäivänjälkeisellä viikolla Yrjönhovissa varmistetun koronavirustartunnan vuoksi asetetut karanteenit päättyivät torstaina. Hoivakodisa ei ole varmistunut uusia koronatartuntoja. Silti hoivakodissa noudatetaan edelleen tiukennettuja hygieniaohjeita asiakkaiden, vierailijoiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Vierailusta pitää soittaa etukäteen ja sopia ajankohta, ja henkilökunta antaa ohjeet vierailu- ja hygieniakäytännöistä.

Siun soten toiminta-alueella on edelleen päivittäin varmistunut uusia koronavirustartuntoja. Torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja oli todettu kaikkiaan 15.

– Suurimmassa osassa tapauksista altistuneet ovat henkilöiden lähipiiristä, kerrotaan Siun sotesta.

Koronavirustestejä otetaan Siun soten toiminta-alueella päivittäin, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Jotta altistuneet saadaan riittävän ajoissa tavoitettua ja tartuntaketjut katkaistua, on erittäin tärkeää hakeutua lievissäkin oireissa testiin mahdollisimman nopeasti myös joulun ja vuodenvaihteen pyhäpäivinä.

– Myös matkailijat voivat hakeutua Siun soten kautta koronavirustesteihin samoilla periaatteilla kuin alueen asukkaat.

Ajan koronatestiin voi varata suoraan verkossa koronaviruksen Omaolo-oirearviossa, kun oirearvion kriteerit täyttyvät. Huoltaja voi asioida oirearviossa 1–14-vuotiaan lapsen puolesta. 15 vuotta täyttäneet nuoret voivat puolestaan tehdä oirearvion itsenäisesti tai vanhempansa tuella kirjautumalla Omaoloon pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Siun soten alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina iltapäivällä arvioimaan voimassa olevien suositusten ja rajoitusten riittävyyttä. Työryhmä katsoi, että voimassa olevia suosituksia on syytä jatkaa joulun yli 10. tammikuuta saakka. Ryhmäliikunnan välttämistä koskeva suositus laajennettiin koskemaan kaikkea aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Lisäys klo 18.04 Siun soten tilannekuvatyöryhmän päätös voimassa olevien suositusten jatkamisesta 10.1.2021 saakka.

 

Kommentoi

Hae sivuilta