Julkaistu 
Marja Mölsä

Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan askarreltiin Lieksassa yli 700 korttia

Risto Helo (oik.) ja Salme Karvonen ihastelivat lähihoitaja Emilia Kotilaisen esittelemiä kortteja Varakoti Varpusen eteisessä lauantaina. – Voe, miten korreita ovat, Karvonen sanoi. Marja Mölsä Risto Helo (oik.) ja Salme Karvonen ihastelivat lähihoitaja Emilia Kotilaisen esittelemiä kortteja Varakoti Varpusen eteisessä lauantaina. – Voe, miten korreita ovat, Karvonen sanoi.

Jouluisesta askartelusta pitävien lieksalaisten lasten, nuorten ja aikuisten sakset, liimapuikot ja värikynät ovat olleet joulun alla kovassa käytössä. Ensimmäistä kertaa Lieksassa järjestettyyn Siskot ja Simot ry:n Joulupostia ikäihmisille -joulukorttikampanjaan valmistui kampanja-aikana 738 joulukorttia, lisäksi muutamia kortteja tuli kampanjaan vielä varsinaisen keräysajan päätyttyä.
– Korttien suuri määrä mahdollisti myös sen, että vastaanottajajoukkoa pystyttiin laajentamaan alkuperäisestä suunnitelmasta ja viemään jouluiloa suuremmalle joukolle, iloitsee Lieksan kaupungin viestintäsihteeri Heli Turpeinen.

Joulupostin suuri määrä tuo paljon kaivattua iloa korona-ajan keskelle.
– Tähän kampanjaan oli ilo osallistua mukaan. Kampanjan kautta oli mahdollista lähettää jouluista postia myös osalle heistä, kenelle sitä ei muuten välttämättä tulisi, kertoo Lieksan kaupungin palveluneuvoja Jari Eskelinen.

Siskot ja Simot ry:n kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen kommentoi, että korttien suuri määrä kertoo tästä ajasta, miten ihmiset haluavat tuoda iloa toisilleen vaikeana aikana.
– Se on myös näyte paikkakunnalla tehdystä yhteisestä työstä.
Sari Turpeisen mukaan kampanjan myötä on herännyt keskustelua paitsi ikääntymisestä, myös yksinäisyydestä ja siitä, mitä itse kukin voi asian eteen tehdä sitä helpottaakseen.

Lieksalaisten osalle lisää iloa tuo se, että kaupunkiin saadaan myös kampanjan suojelijan allekirjoittamia joulukortteja jaettavaksi.
– Siskot ja Simot on arponut osallistuvien paikkakuntien joukosta muutaman kunnan, minne saadaan jaettavaksi presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion lähettämiä joulukortteja, paljastaa Lieksan kaupungin palveluneuvoja Ira Hiltunen.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa tehtiin yhteistyötä Siun soten ikäihmisten asumispalvelujen, kotihoidon, Lieksan Tukipiste ry:n sekä yksityisten hoitokotien kanssa. Lisäksi kortteja jaettiin kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasumisen yksiköihin.

Joulupostia ikäihmisille on Siskot ja Simot ry:n järjestämä kampanja, jossa mukana ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanja-aika oli 16.11.–11.12.2020 ja kampanjaan osallistui 117 paikkakuntaa Suomesta. Lieksassa joulukorttien keräyslaatikot olivat kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä, kaupunginkirjastossa sekä Lieksan Tukipisteessä.
Valtakunnallisestikin kmapanjalla meni hyvin sillä se keräsi kaikkiaan yli 146 000 korttia. Tavoitteena oli 50 000 kortin määrä.

Lue koko juttu tiistain 22.12. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta