Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Kolin rinteet auki, ladut tavoite saada uudelleen auki joulunpyhinä

Aku-Oskari Lähteenmaa (vas.), Miro Lehtinen, Asko Lähteenmaa, Minna Lähteenmaa ja Iina-Eerika Lehtinen olivat ensimmäistä kertaa Kolilla laskettelemassa. Varpu Strengell Aku-Oskari Lähteenmaa (vas.), Miro Lehtinen, Asko Lähteenmaa, Minna Lähteenmaa ja Iina-Eerika Lehtinen olivat ensimmäistä kertaa Kolilla laskettelemassa.

Kolin rinteet saatiin auki suunnitellusti viime viikonloppuna. Tiistaina mutkamäestä pääsivät nauttimaan Pirkanmaalta Virroilta joululoman viettoon tulleet Minna ja Asko Lähteenmaa sukulaisineen.
- Tarkoitus oli tulla jo maanantaina mäkeen, mutta satoi vettä, Minna Lähteenmaa kertoi, kun takana oli ensimmäinen nousu maisemahissillä.
Kolilla Lähteenmaat viettävät viikon verran läheisten kanssa.

- Mökkien varausaste on Kolilla jouluna 80 prosenttia, uutena vuotena on lähes täyttä, kertoo Kolin Matkailu oy:n toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen.
Ensilumenlatu ja Käränkälammen reitti, yhteensä 13,5 kilometriä hiihtolatuja, saatiin jo kertaalleen auki, mutta alkuviikon vesisateiden vuoksi ladut jouduttiin hetkeksi sulkemaan. Lyytikäisen toiveissa oli saada ladut uudelleen auki joulunpyhinä.
Lunta on kuitenkin sen verran, että esimerkiksi kelkkasafarit ja huskysafarit on saatu pyörimään.

Break Sokos Hotel Kolin hotellinjohtaja Pasi Ripatin mukaan välipäivien varaustilannetta auttaisi, jos Kolille saataisi kunnon talvi.
- Olisi hyvä saada ladut ja lisää rinteitä auki. Ihmiset tekevät lähtöpäätöksiä nyt lyhyellä varoajalla.
19.12. avatut rinteet on pystytty ja pystytään Ripatin mukaan pitämään parin päivän vesisateista huolimatta auki.
- Ne on tehty niin hyvin, että kestää kyllä pienet vesisateet, Ripatti kiittelee rinnetyöntekijöitä.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 29.12.

Kommentoi

Hae sivuilta