Julkaistu 
Varpu Strengell

Korona kurittaa edelleen – kaupunki käynnisti yt-neuvottelut varotoimenpiteenä

Lieksan kaupunki varautuu koronatilanteen jatkumiseen käynnistämällä yt-neuvottelut. Marja Mölsä Lieksan kaupunki varautuu koronatilanteen jatkumiseen käynnistämällä yt-neuvottelut.

Lieksan kaupunki on aloittanut koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut työntekijäjärjestöjen kanssa 22.12. Neuvottelujen perusteiksi kerrotaan tuotannolliset syyt. Taustalla ovat koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehdyt toimet. Kaupunki on sulkenut osan toimipaikoistaan joulukuun alusta alkaen.
- Mikäli sulkuja joudutaan jatkamaan vielä kauan tai ajamaan palveluja enemmän alas, tarkoittaa se valitettavasti myös sitä, että tehtäviä töitä ei ole, ja tilanne voi aiheuttaa lomautustarpeita. Kysymys ei missään nimessä ole irtisanomisista, ja tämä koskee vain tätä määräaikaista sulkutilannetta, painottaa hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.
Neuvotteluaikana on ensisijaisena tavoitteena kartoittaa mahdollisia korvaavia työjärjestelyjä henkilökunnalle.
– Joulukuussa on jo hyödynnetty lomia, ja liikuntapaikkojen huoltamisessa on ollut tarjota muuta työtä esimerkiksi kiinni olleen uimahallin henkilökunnalle, Sihvonen kertoo.
Yt-neuvottelut ovat Sihvosen mukaan varautumista koronatilanteen jatkumiseen pitkälle ensi vuoteen. Mikäli henkilökuntaa joudutaan lomauttamaan, se tulee tapahtumaan vasta kevään puolella. Kuntasektorilla yt-neuvottelujen kesto on kuusi viikkoa ja lomautusilmoitusaika on kuukauden mittainen.

Kommentoi

Hae sivuilta