Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lapset ja nuoret pääosassa Lieksan kaupungin virtuaalisessa uudenvuodentervehdyksessä

Keskuskoulun oppilaiden sydänkuvio on yksi uudenvuodenvideon ohjelmanumeroista. Marja Mölsä Keskuskoulun oppilaiden sydänkuvio on yksi uudenvuodenvideon ohjelmanumeroista.

Lieksan kaupunki on juuri julkaissut virtuaalisen uudenvuodentervehdyksensä YouTube-kanavallaan. Videon pääosassa ovat lapset ja nuoret. Siinä esiintyy niin koulujen oppilaita kuin päiväkotien lapsiakin pienillä ja kekseliäillä ohjelmanumeroillaan.

Jamalin koulun oppilaat saivat kertoa myös toiveitaan tulevalle vuodelle.
- Toivon, että ensi vuonna ei olisi koronaa, sanoi Kristian Lampinen.
Antti Kytö puolestaan kertoi arvostavansa Suomen kaunista luontoa. Veeti Toivanen toivoi suurempaa jäniskantaa, sillä hän harrastaa metsästystä ja Talal Kumpai kehui Suomea turvalliseksi maaksi.
-Toivon, että ensi vuonna voisi matkustaa, kuului Pasi Kärkkäisen toive.

Lisäksi videolla esiteltiin Lieksan luontokohteita. Mukana olivat muun muassa Ruunaa ja Koli. Taustamusiikkina soi Pasi Heikki Mikkolan sävellys Kulkue, jonka esittivät Lieksan Nuorisopuhallinorkesteri ja Puhallinorkesteri Pielinen johtajanaan Juha Tiensuu.

 Uudenvuodentervehdyksen esittänyt kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen iloitsi muun muassa siitä, että Lieksa on selvinnyt hyvin erittäin poikkeuksellisesta ja haasteellisesta vuodesta.
- Olemme osoittaneet kykymme ja valmiutemme toimia nopeasti tilanteen niin vaatiessa. Haasteellisesta koronaepidemiasta huolimatta olemme pystyneet jatkamaan johdonmukaista kaupunkimme kehittämistä, Määttänen sanoi.

Esimerkkeinä kehittämistoimista hän mainitsi useat elinvoimaa lisäävät hankkeet ja koulukampuksen valmistumisen aikataulussaan.
- Tämän hetkisen tiedon perusteella kaupunkimme tilinpäätöstuloskin on muodostumassa erittäin hyväksi vuodelle 2020, Määttänen lisäsi.

Määttänen muistutti, että tulevaisuudessa Lieksa tarvitsee uusia asukkaita ja työntekijöitä.
- Tämän takia kunnallisten palvelujen on toimittava siten, että mahdollisimman moni työntekijä haluaa asua Lieksassa. Viestintäämme on edelleen tehostettava ja jatkettava siten, että meidät ja kaupunkimme nähdään muualla maailmassa sellaisena, kuin Lieksa oikeasti on: vieraanvaraisena ja turvallisena paikkana asua sekä kaupunkina, jossa on hyvät ja kattavat palvelut.

Lieksan kaupunki ei järjestä tänä vuonna perinteistä ilotulitusta. Sen sijaan vesitorni on valaistu sinivärein juhlistamaan vuoden vaihtumista.

Video on katsottavissa osoitteessa:
https://www.youtube.com/watch?v=vNE7q0iv3wc 

 
What do you want to do ?
New mail

Kommentoi

Hae sivuilta